• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Faruk Çelik, 15 Ağustos`ta toplu görüşme şeklinde bir toplantının yapılmayacağını, memurlarla yapılacak toplu sözleşmenin yasal çalışmanın ardından gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bakan Çelik, memur konfederasyonlarının genel başkanlarıyla Bakanlık`ta bir araya gelerek, toplu sözleşme hakkının kullanımı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Çelik, toplantının ardından yaptığı açıklamada, daha önce 15 Ağustos`ta gerçekleştirilen toplu görüşme sürecini, anayasa değişikliği sonunda toplu sözleşme hakkının nasıl kullanılacağı konularını ele aldıklarını söyledi.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu`nda anayasa değişikliği sonrasında ne gibi değişiklikler yapılacağı konusunu da ele aldıklarını anlatan Bakan Çelik, verimli bir toplantı yaptıklarını ve mutabakata vardıklarını kaydetti.

Konfederasyonların 15 Ağustos`ta yapılan toplu görüşmenin tarihe karıştığını ifade ettiklerini aktaran Çelik, 15 Ağustos`ta toplu görüşme şeklinde bir toplantı yapılmayacağını bildirdi. Çelik, toplu sözleşme görüşmelerinin ise yapılacak yasal çalışmaların ardından gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Çelik, gerekli yasal hazırlıklar için teknik heyetlerin 8 Ağustos`ta bir araya gelecek çalışmalara başlayacağını söyledi.