• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başbakan'a bir destekte TeSSep'ten
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- Tesettür Seferberliği Platformu (TeSSep) toplumun yapısını ilgilendiren en önemli konularından biri olan kız ve erkek öğrencilerin bir arada kalmalarına karşı Başbakan'ın açıklamalarını desteklediklerini belirtti.


Konu hakkında konuşan Platform sözcüsü M. Zülfi Tan, "Tesettür Seferberliği Platformu olarak Başbakan'ın, kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde ve aynı yurtlarda kalmalarına karşı verdiği tepkiyi destekliyoruz. Bizler de kız ve erkeklerin aynı yerde kalmalarına karşıyız. Her aile bugün kız ve erkek çocuklarının odalarını ayırır. Evlerin dekorasyonlarına varıncaya kadar bir cinsiyet tercihine uygun dizayn edilir iken, anne ve babalar kendi evlerinde kendi çocuklarının başında iken, odalarını bazı psikososyal nedenlerden dolayı ayırırken, yabancı kız ve erkeklerin aynı pansiyonlarda, aynı evlerde ve aynı odalarda kalmaları toplumu ifsat eden bir uygulama ve davranıştır. Bu toplumu ve nesli bozar." dedi.


Her toplumu ayakta tutan gelenek ve görenekleri olduğunu belirten Tan, "Bu değerlerin yok edilmesi toplumun yok edilmesidir. Bu anlamda toplumu ayakta tutan örf, adet, gelenek, görenek ve namus gibi değerleri yok eden tüm uygulamalara karşı önlemler alınmalıdır. Zina tekrar suç sayılmalı, caydırıcı cezalar uygulanmalıdır." görüşlerine yer verdi.
Ayrıca karma eğitimde de kız ve erkek öğrencilerin aynı yerde eğitim almalarına da karşı olduklarını vurgulayan Tan, "İlköğretim ve Liselerde bunların ayrıştırılması lazım. Öğrenci ve velilerine bu konuda tercih hakkının sağlanması lazım… Hükümet bunun önünü açmalıdır. Hükümet işi temelden çözmek için bunu yapmalı, yoksa bundan dolayı yaşanan olumsuzluklar devam edecek ve sürekli toplumu rahatsız edecektir. Bütün dünyada karma eğitimin zararlı bir metot olduğu kabul edilirken ülkemizde hala tek sistem gibi halka dayatılması sistemin ideolojik bir baskı oluşturmasındandır. Eğer Demokrasi, halkın tercihi ise bu konu da halka danışılarak yapılmalıdır. Çocuğunu karma eğitime göndermek istemeyenlere, aynı eğitim imkânı ile ayrı okullar sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.


Tan konuşmasının son bölümünde, "Eğer amaç çocukların eğitimi ise, bu eğitim böyle de verilebilir. Ancak, ülkemizde ne yazık ki sistemi ayakta tutmak için kurban edildi. Eğitim öğretim adı altında laik batıcı bir toplum oluşturulmaya çalışıldı. Bugün artık bu eğitimin kötü etkilerini toplum olarak görmeye başladık. Annesini, babasını, çocuklarını öldürenlerin haberlerini her gün duyuyoruz. Ayrıca sapık eğilim ve düşünceler de almış başını gidiyor." dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir