• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Fransa`da İki Yeni Cami Açıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa’da yaşayan Müslüman azınlık Ramazan ayının gelişini iki yeni camisiyle kutladı. Tüm çalışmalar bitmemiş olmasına karşın camiler Müslüman azınlığın ihtiyacını karşılamak için kapılarını açtı. Strazburg’da açılan camide 300, Lille Bölgesi’ndeki camide ise 200 Müslüman namaz kıldı.

Fransa’da Ramazan ayının ilk günü biri Strazburg’da (Doğu) diğeri de Lille Kenti yakınındaki Villeneuve D’ASCQ’da (kuzey) olmak üzere iki cami açıldı.

Çalışmaların tam anlamıyla bitmemiş olmasına karşın 300 kişinin öğle namazını kıldığı Büyük Strazburg Camisi diğer camilerde bulunmayan bazı özelliklere sahip. Örneğin caminin içinde namaz kılanların imamı görmesini engelleyen hiçbir sütun bulunmuyor. 16 metrelik kubbesi ise asma köprüleri taşıyan büyük kablolara benzer kablolarla sabitleştirilmiş.

Strazburg ve varoşlarında 60 bin Müslüman’ın –bölge nüfusunun yüzde sekizi ile on ikisi arası- yaşadığı tahmin ediliyor.

Aynı şekilde geçtiğimiz Salı günü Lille’nin kenar mahallelerinden Villeneuve D’ASCQ Camisi de Ramazan ayı münasebetiyle kapılarını açtı ve camide 200 kişi namaz kıldı. Dışı mavi taştan inşa edilmiş caminin içi beyaz mermerden. Kubbesinin yüksekliği 13, minaresinin ise 18 metre. Caminin resmi açılışının bu sene sonunda yapılması bekleniyor.

İslam Dini İçin Bölge Kurulu’nun sayımlarına göre toplam 1.1 milyon nüfuslu Lille Bölgesi’nde 150 bin Müslüman yaşıyor.

Timetürk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir