• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Ey Yahudi! Kur`an`a savaş açmış durumdasın!..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün içinde bulunduğu zor durumu değerlendiren "1948 Toprakları Hareketi" lideri Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs’ün Kur`an-i iki büyük dava olduğunu ifade ederek İslam dünyasının davasına sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Mehmet Özcan / Doğruhaber

“Kudüs ve Aksa Kur`an-i iki büyük davadır” diyen Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah;

Ey Yahudi! Kur`an`a savaş açmış durumdasın!..

Mirasımız Derneği’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen Mescid-i Aksa’nın Muhafızı "1948 Toprakları Hareketi" lideri Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün içinde bulunduğu zor durumu anlattı. siyonist israil rejiminin bu mübarek beldeye yaptığı türlü saldırılar ve tacizler karşısında Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün adeta can çekiştiğini ifade eden Aksa Muhafızı Şeyh Salah, İslam dünyasının harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda Türkiyeli 9 Müslüman’ın şehid düştüğünü hatırlatan Şeyh Salah, “Türkiyeli ve Filistinli Müslümanların kanları birleşti. Hedefleri Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze’yi özgürlüğe kavuşturmak” diye konuştu.

KİM EVİNDE AHLAKSIZ BİR MANZARAYLA KARŞILAŞMAK İSTER?

israil’in bölgeyi Yahudileştirmek için camilerin, tarihi eserlerin kimliklerini değiştirdiğini, Müslümanları evlerinden kovduğunu ifade eden Salah, “israil siyonist projelerini tamamen gerçekleştirmek ve Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman Tapınağı’nı yapmak için fırsat kolluyor. Yılmadan ellerinden geleni yapıyorlar. İslam alemi maalesef buna sessiz. israilliler artık ellerini kollarını sallayarak Mescid-i Aksa’nın içine girip çıkıyor. Yarı çıplak vaziyetteki kadınlar, turistik bahaneyle Mescid-i Aksa’ya girip çıkıyor, ancak Müslümanlar ibadet yapmak için rahatlıkla girip çıkamıyorlar. Şimdi soruyorum; kim evinde böyle bir ahlaksızlık manzarasıyla karşılaşmak ister?" dedi.

İSRAİL DÜNYAYI KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Ayrıca israil rejiminin binlerce turisti Mescid-i Aksa’ya getirtip beyin operasyonu yaptığını kaydeden Şeyh Salah, turistlere buranın aslında Süleyman heykelinin olduğu bir yer bulunduğu ve Müslümanların burayı yıkarak kendi mescidlerini yaptıkları yalan propagandasını yaptığını ifade etti. Şeyh Salah, israil’in, böylelikle uluslar arası kamuoyunu kendine çekmeye çalıştığını hatırlatarak gün gelip de Allah muhafaza etsin, Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine uydurma Süleyman heykelini diktikleri zaman dünya kamuoyunun sessiz kalmasını ve önceden bunu kabul etmesini temin etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

AKSA’NIN ÇEVRESİ 70 SİNAGOG VE YERLEŞKELERİYLE ÇEVRİLİ

Mescid-i Aksa’nın çevresinde siyonist Yahudi yerleşkeleri inşa edilerek kuşatıldığını belirten Şeyh Salah, ayrıca Aksa’nın çevresinde 70 tane sinagog’un mevcut olduğunu dile getirdi. israil rejiminin ayrıca Osmanlı dönemine ait eserleri ve sahabe mezarlarını yıkmaya devam ettiklerini dile getiren Şeyh Salah, bu meselenin sadece Filistin’in değil, tüm Müslümanların meselesi olduğunu, Kudüs’ün ancak birlikte hareket edilerek kurtarılabileceğini vurguladı. Müslümanların sessiz kaldıkça siyonistlerin cesaretlendiğini hatırlatan Şeyh Salah artık siyonist katillerin cesaretlerini kırmanın vaktinin geldiğine dikkat çekti.

EY SİYONİST! SEN KUR’AN’A SAVAŞ AÇMIŞ DURUMDASIN

Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu felaketlerden bahseden Şeyh Raid Salah Allah’ın ayetinde de belirttiği gibi bu mübarek beldenin Kur’anî bir dava olduğunu dile getirdi. Şeyh Salah, “Mescid-i Aksa davası, bir Kur’an davası olduğu için cehab-ı Allah Hz. Muhammed’in ümmeti olarak bizleri Kur`an`ın bütün konularına eğilmeye davet etmekte ve bununla bizi yükümlü tutmaktadır. Kur`an`ın zaferi için çalışmaya memuruz. Kudüs davası da bu konulardan biridir” dedi. Ve Yahudilere de buradan seslenmek istiyorum diyen Kudüs’ün muhafızı Şeyh Salah, Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs’ü işgal ettiğin sürece sen Kur`an’a savaş açmış durumdasın. Sen Kur`an`ın kendilerine verildiği Muhammed ümmetiyle savaş durumundasın. Dünyanın neresinde olursa olsun Kur`an’ı omuzlamayı vazife addeden bütün Müslümanlara savaş açmış durumdasın” diye konuştu. Kudüs ve Aksa’nın Kur`an’i iki büyük dava olduğunu ve bu iki davanın israil’in işgali altında kaldığı müddetçe ümmet olarak bütün Müslümanların onurlarının ayaklar altında kalmış bir millet olarak yaşamak durumunda kalacağını belirten Şeyh Salah bundan dolayı onurunu kurtarmak isteyen Müslümanlar Kudüs’ü ve Aksa’yı kurtarmak zorunda olduğunu ifade etti. 

MÜSLÜMAN LİDERLERE MESAJ

Dünyadaki bütün Müslüman liderlere seslenen Kudüs’ün muhafızı Şeyh Salah şöyle konuştu;  “Kudüs ve Aksa işgal altında olduğu müddetçe, Müslüman ülkelerin tam bağımsız olduklarını söylemek mümkün değildir. Müslüman ülkeler tam bağımsızlığını kazanmak istiyorlarsa Kudüs ve Aksa’yı kurtarmaları gerekir. Ve yine Müslüman liderlere şunu dememiz gerekiyor; Kudüs ve Aksa davasını, üzerine oturduğunuz koltuklardan, makamlardan daha değerli bildiğinizde o zaman Kudüs ve Mescid-i Aksa için zafer vakti gelmiştir.”

ZAFER İNANANLARIN OLACAKTIR

Ve kendimize açıkça şunu dememiz gerektiğini belirten Şeyh Salah, “Bizler Kudüs ve Aksa davasını, en değerli varlığımız olarak kabul ettiğimiz, canımızdan, kanımızdan, servetimizden daha değerli bildiğimiz zaman; işte o zaman seferberlik olacak, Kudüs ve Mescid-i Aksa hür kılınacaktır. Bizler halife Hz. Ömer bin Hattab’ın (r.a.) ve büyük sultan Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları olarak, onların neslinin devamı olarak çok yakında Allah’ın izniyle Kudüs’ü kurtaracağız ve Mescid-i Aksa’ya gireceğiz ve Aksa’yı küfür ile şirkin pisliklerinden temizleyeceğiz. Tıpkı Hz. Ömer ve Sultan Selahaddin’in yaptığı gibi… O gün tekbirlerle Mescid-i Aksa’ya gireceğiz ve yaşasın özgür Kudüs diyeceğiz inşaallah” diyerek gelecek bir zaferin inananların olacağını dile getirdi.

 İslami medyaya büyük görevler düşüyor

Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı korumak için medyanın üzerine ne gibi görevlerin düştüğü noktasında da konuşan Şeyh Salah, “İslamî medya günlük olarak, eğer günlük olamıyorsa haftalık bir periyodla Filistin ve Mescid-i Aksa’nın durumunu bizlere ulaştırsın. Böylelikle Müslümanların hayatının önemli bir parçası haline gelsin Kudüs ve Mescid-i Aksa davası. Evlerimizde bu konu konuşulur hale gelsin. Çocuklarımızın eğitiminde önemli bir yer tutsun Mescid-i Aksa ve Kudüs davası. Bütün dünya medya vasıtasıyla israil’in barbarca, vahşice katliamlarına şahit oldu. Mavi Marmara’da yaşananlar bir film şeridi gibi cereyan etti dünya televizyonlarında. Ben israil işgal rejimini böyle bir endişe içinde hiç görmemiştim. Onun için medyanın desteklenmesi gerekiyor. Elhamdülillah ümmet uyandı, davasına sahip çıkıyor. Ve Allah’ın izniyle burada bir araya geldiğimiz gibi Mescid-i Aksa’da da hep beraber bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir