• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
İşçiler Ramazan Mesaisinden Memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Özel İdaresi, Ramazan ayı ve aşırı sıcaklardan dolayı, sahada ve atölyede çalışan işçiler için özel mesai ayarlaması yaptı. Bu düzenlemeye göre, sahurun ardından iş başı yapan çalışanlar, öğle saatlerinde mesailerini tamamlıyor. Özellikle yol işçileri, yapılan düzenlemeden memnun. Ay boyunca sürecek bu düzenleme ile verimliliğin artırılması planlanıyor.

Gaziantep İl Özel İdaresi, 99 köyde kilit parke taş, 2 bin 300 kilometre yol ağında asfalt yama, Yesemek ile Rum Kale turizm yolunda da 3 şeritli yol çalışmaları yapıyor. İl Özel İdaresi’nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında 200 işçi sahada, 150 işçi de atölyede çalışıyor. Ramazan ayı ve aşırı sıcaklardan etkilenecek olan işçiler için, Toplu İş Sözleşmesi’nin 25’nci maddesi gereğince mesai düzenlemesi yapıldı. İşçiler, bu düzenlemeye göre, sahurun ardından yaklaşık 05.00 civarlarında mesaiye başlıyor. Serin havada çalışmalarını sürdüren işçiler, mesaiyi saat 14.00-15.00 dolaylarında noktalıyor.


İdare olarak her zaman için hızlı, verimli çalışma gayretleri olduğunu söyleyen Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, “İçerisinde bulunduğumuz dönemde hem Ramazan ayı, hem aşırı sıcaklar var. İşçilerimizin verimini korumak ve kilit taşı uygulamaları ile yama çalışmalarını programlı şekilde bitirebilmek için böyle bir düzenleme düşünüyorduk. Bu çerçevede işçilerimiz, sahur vakti çalışmaya başlayacak. Saat 14.00-15.00 gibi de çalışmalarını sonlandıracak. Böylece hem Ramazan’ın getirdiği zorlukları, hem mevsimin getirdiği zorlukları hissetmeden rahat çalışacaklar. Tutabilenler oruçlarını tutabilecek. Buradaki amacımız verimliliği artırmak, tempoyu düşürmeden hizmetlerimizi, sahadaki çalışmalarımızı hızla sürdürmek. Bundan işçilerimiz de memnun kaldılar. İşçi temsilcilerimizle konuştuk. Onların da böyle bir arzuları vardı. İşçi işveren anlaşması sonucu, aramızdaki sözleşmenin de bize vermiş olduğu imkanları kullanarak bu aya mahsus olarak böyle bir mesai düzenlemesi yapmış olduk.” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLER, DÜZENLEMEDEN MEMNUN


Yapılan mesai düzenlemesinin kendilerini memnun ettiğini söyleyen asfalt yama çalışması yapan ekibin başında yer alan Habip Güneş, “İşimiz yorucu. Sıcaklarda çalışıyoruz. Köyden köye çalışıp duruyoruz. Yapılan düzenlemeyle orucumuzu da tutuyoruz. Fazla sıcağa kalmıyoruz. Bu düzenlemeden memnunuz.” dedi.


Yol işçisi Mehmet Köse de mesai saatlerinin iyi olduğunu kaydederek, “Ramazan’dan dolayı işe erken başlamamız iyi oldu. Böylelikle serin havada çalışıyoruz. Şimdilik iyi gidiyor.” diye konuştu.


Vinç operatörü Eyüp Arıkan ise sahurdan sonra işe başladıklarını söyleyerek, “Serin havada daha iyi oruç tutabiliyoruz. Normal mesai saatlerimizde çalışsaydık oruç tutamazdık. Ama şu anki düzenleme buna çok uygun.” şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir