• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Arnavutluk İslam Birliği heyeti Konya'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Dini kurumlarının işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere Müftü, Yönetici ve Din görevlilerinden oluşan 45 kişilik heyet Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaretten sonra Konya'ya geldi.

Arnavutluk İslam Birliği Başkan Yardımcısı Gazmend Aga, Arnavutluk Tiran Din Hizmetleri Müşaviri Şaban İşlek ve beraberlerindeki heyet Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından karşılandı.

Misafirlerine hitaben bir konuşma yapan Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday," Sizleri Konya'mızda görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Sizlere iki gün misafir edeceğimiz süre içinde Konyanın tarihi ve kültürel mirasını tanıtıp, Konya'nın Dini Kurumlarının işleyişi hakkında bilgi vereceğiz" dedi.

Arnavutluk İslam Birliği Başkan Yardımcısı Gazmend Aga ise yaptığı konuşmada," Hz. Mevlana'nın çok önemli bir sözü var ' Ne olursan ol yine gel.' Ancak Balkanlarda Komonizm'in yaşanması itibariyle bütün İslami altyapı tahrip edilmiştir. Zannederim yeni bir anlayışa ihtiyaç vardır. Maddi ve manevi yardımlarını bize esirgemeyen Türkiye milletine teşekkür eder hepinizi Arnavutluğa davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Arnavutluk Tiran Din Hizmetleri Müşaviri Şaban İşlek'te yaptığı konuşmada," Arnavutluk İslam Birliği Başkan Yardımcısı, Müftü ve Din görevlileri adına hepinize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday Arnavutluk İslam Birliği Başkan Yardımcısı Gazmend Aga'ya Peygamber efendimizi ve sevgiyi simgeleyen Lale Gül motifli plaket verirken, Gazmend Aga'da Tiran Simgeli olan saat kulesi maketini hediye etti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir