• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İslami dergilerin Kasım ayı sayıları dolu dolu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Haber Merkezi - İslami dergiler, Kasım ayında ele aldıkları konularla da ilginizi çekecek. Bilgi hazinenize yeni bilgiler katacak İslami dergiler, Kasım ayı sayılarında Peygamber Efendimizin(SAV) hayatını, Kerbela faciasını ve yezitleri ile batı emperyalizmini dosya konusu olarak ele alıyor.
İşte sırasıyla İslami dergiler ve içeriklerine dair ipuçları!

İNZAR: "ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZLE HASBİHAL"
Aylık ilim ve kültür derginizİnzar'ın Kasım sayısı"Öğrenci Kardeşlerimizle Hasbihal" başlığı ve "Kerbela" konusuyla çıktı.
Derginin editör yazısında, "Kerbela faciasının yeni bir sene-i devriyesindeyiz. Aslında bayram olarak kutlanması gerekip de bizler için bir matem ayına dönüşen Muharrem'in On'unu yani Aşura'yı idrak ediyoruz. Muharrem'in On'u ile ilgili çok şeyler yazıldı. Çok mersiyeler ve ağıtlar yakıldı. Şüphesiz İmam Hüseyin ve yarenleri kıyamete kadar üzerine ağıtlar yakılmaya değerdir. Tıpkı hasis bir dünya metaı için Resul'ün ehl-i beytinin körpelerini boğazlayan zihniyetin ve bu zihniyetin sahiplerinin kıyamete kadar lanetlenmeyi hak ettikleri gibi… Şex Abdurrahman-ı Aktepe'nin de ifade ettiği gibi Yezid ve avanesi "ebedi lanet ve takbihlere müstahak olmuşlardır" sözlerine yer verilmiş.

İnzar yazarlarının işlediği bazı konu başlıkları ise şöyle:
Mehmet Şenlik, hem Aşura'yı hem Kerbela faciasını ve hem de İmam Hüseyn'idetaylı bir şekilde ele almış.

Abdulkadir Turan,"Kerbela acısı"başlığıyla, İmam Hüseyin ve yarenlerine reva görülenleri sıralayarak önemli bir noktaya temas ediyor. Ehl-i sünnetin de en az Şia kadar bu faciayı sahiplenmesi gerektiğini ifade Turan, Şia'nın bu faciayı ruhuna uygun olarak ümmet arasında tefrika yaratmak maksadı ile değil, tam aksine İmam Hüseyin'in yaptığı gibi ümmeti uçuruma sürükleyenlerin, dini devletin hizmetine sokmaya çalışanların karşısında yer alıp ümmeti birleştirici bir vakıa olarak değerlendirilmesi gerektiği mesajını veriyor.

Zülfikar Fırat, İmam'ın kıyamındaki mesuliyet hakikatine dikkat çekerken,

Faruk Hamzadatemenninin sonuç itibarıyla hasedi doğuracağından bir müminin uzak durması gereken bir ahlak olduğunu ayeti kerime ile destekliyor.

Mehmet Göktaş ise dünyanın tamamının ne değer ifade edebileceğini dolayısıyla dünyanın hasis bir cüzü için insanın kendisini, vaktini heder etmemesi gerektiğini ele alıyor.

SÖZ VE KALEM DERGİSİ: "KAPİTALİZM ÇÖKÜYOR"
Söz ve Kalem Dergisi de Kasım ayı sayısında "Kapitalizm Çöküyor" başlığıyla okuyucularıyla buluştu.Gençlerden oluşan yazar kadrosuyla yayın yapan Söz ve Kalem Dergisi'nin ikinci sayısında,fikirsel yazılardan edebi yazılara, manevi hakikatlerden bilimsel hakikatlere, makaleden şiire, sanattan astronomiye, psikolojiden tıbba ve karikatürden mizaha kadar hemen her konuda çeşitli yazılar yer alıyor.

KARDEŞLİĞİMİZ ALLAH'IN BİZE BİR LUTFÜDÜR
Söz ve Kalem'ineditör yazısında gençlerin sahip olduğu potansiyele dikkat çekilerek, "Sesimiz hep beraber daha gür çıkıyor. Daha ikinci sayımızı çıkarmamıza rağmen ne kadar değerli kardeşlere, cevherlere sahip olduğumuzun farkına vardık. Birbirimize her şeyimizle sahip çıktığımız bu kardeşliğimiz Allah'ın bize ne büyük bir lütfudur! Üstad'ın dediği gibi kardeşlerimizle şakirane iftihar etmek gerekir" ifadelerine yer verdi.
Dergiye abone olmak için 9.00 - 18.00 saatleri arasında, 0507 190 12 33 no'lu telefonla irtibata geçmek yeterli olacaktır.Dergi ücreti aylık 3 TL, 6 aylık abonelik 15 TL, 1 yıllık abonelik ise 30 TL'dir.

VUSLAT: "RESULULLAH MUHAMMED" (SAV)
Daha önce "Namaz" "Ehl-i Sünnet" ve "Kur'ân" özel sayılarını okurlarına sunanVuslat Dergisi, 2013 yılının özel sayısının sayfalarını ise Hz. Muhammed (SAV)'e ayırdı. "RESULULLAH MUHAMMED"(SAV) başlığıyla Kasım sayısıyla siz değerli okurlarıyla buluşan Vuslat, editör yazısında "Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını çağımıza taşımak bütün Müslümanların ortak görevidir. Bugün Ümmet-i Muhammed olarak yaşadığımız en önemli problemlerden biri hiç şüphesiz ümmetin yeryüzünde darmadağınık durumda olmasıdır. Bunun altında yatan sebep ise Resulullah (SAV)'in örnekliğinin hayatın her alanına yansımamasıdır. Hz. Peygamberin mesajı, 21 yüzyılda sağlıklı ve doğru bir şekilde anlaşıldığında çağımızın sorunları da bir o kadar azalacaktır" diyerek herkesiResulullah(SAV) etrafında birleşmeye davet ediyor.
Dergi hakkında detaylı bilgi için: www.vuslatdergisi.com 0216 612 78 22
(Abdulbaki Bal / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir