• DOLAR 32.382
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.174
  • ...
Özcan Temel olayında BDP/PKK Parmağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ- Batman’da geçtiğimiz hafta sonu bir düğünde gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti. BDP/PKK olayın daha ilk dakikalarında Hizbullah ve HÜDA PAR camiasını sorumlu tutarak hedef göstermişti.

BDP/PKK olayın nasıl ve ne için yapılmış olabileceğini araştırıp sormadan direk Hizbullah ve HÜDA PAR’ı suçlamış ve sokak eylemlerinde kullandığı YDG-H çetesine HÜDA PAR camiasına yakın dernek, işyeri ve evleri hedef göstererek buralara saldırı talimatı vermişti.

HÜDA PAR’ın onca sağduyu çağrısına şiddet, hakaret ve kışkırtmayla cevap veren BDP/PKK, adeta olayın gerçek mahiyetini ortaya çıkartmama ve yargısız infaz misali bunu Hizbullah ve HÜDA PAR camiasına yıkma gayretine girdi.

ÖZCAN AİLESİNİN EVİ ABLUKAYA ALINMIŞ

İddialara BDP/PKK, olayda hayatını kaybeden Özcan Temel’in cenazesini, ailesine mezarlık seçimi bile yaptırmadan defnetti. Öte yandan ailenin dışarıdan herhangi biri (özellikle basın mensupları) ile görüşmemesi için evlerini ablukaya aldığı ifade ediliyor. BDP/PKK’nin içine girdiği bu tutum olayın farklı bir boyutta olduğunu ve BDP/PKK’nin, olayın iç yüzünün ortaya çıkmaması için yoğun çaba gösterdiğini ortaya çıkarıyor.

BDP’Lİ GÜLCAN: ELİMİZDE KANIT YOK

PKK kanalı olarak bilinen Sterk TV ana haberlerine telefonla bağlanan BDP Batman İl Meclis Üyesi Nezir Gülcan açıklamasında olayın HÜDA PAR tarafından gerçekleştirildiği yönünde ellerinde bir kanıt olmadığını bunun sadece bir söylenti olduğunu belirtti.

Hizbullah ve HÜDA PAR camiasını hedef gösteren ve bu camiaya yakın dernek, iş yeri ve evlere saldırı yaptıran BDP/PKK kamuoyuna bu 10 sorunun yanıtını vermelidir:

1- Özcan Temel PKK/BDP ile daha önce neler yaşadı?

2- Özcan Temel`in evi daha önce neden silahla tarandı?

3- Özcan Temel’in PKK/BDP ile ilişkileri neden bozuldu?

4- Özcan Temel PKK`nin "iç infaz listesinde” kaçıncı sıradaydı?

5- Özcan Temel’in öldürülme gerekçesi neydi ve niye hedef seçildi?

6- Öldürülme sebebini ailesinin dışında sadece BDP’li Gülten Kışanak mı biliyor?

7- BDP/PKK Özcan’ın cenazesini niye ailesinden zorla alıp, mezarlık tercihini engelledi?

8- Özcan Temel`in cenazesinde Kışanak`a "Hüda Par`a saldıralım mı?" diye soran kimdi? Kışanak ne cevap verdi? Kimlerden haber bekliyordu?

9- Özcan Temel’in evi PKK/BDP tarafından neden ablukaya alınmış?

10- Özcan Ailesi’nin basın mensuplarıyla konuşmasına neden izin verilmiyor?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir