• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Dicle: Çatışmanın İki Tarafa da Faydası Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) ana davasından tutuklu bulunan DEP eski Milletvekili Hatip Dicle`nin yeni açıklamaları basına yansıdı. Haber Diyarbakır`da yer alan habere göre Dicle, çatışma ortamının her iki tarafa da zarar getirdiği yorumunda bulundu.

BU KAVGA KALICI OLARAK SONLANDIRILMALIDIR

"Bu nedenle geçmişten ders çıkararak, bu kavganın kalıcı olarak sonlandırılması için çaba gösterilmesi ve gerekli adımların atılması gerekir. Bu konuda tüm kesimlere görev düşüyor" diyen Dicle, dokasanlı yıllara atıfta bulunarak, "Yeni bir çatışmanın önlenmesi için, taraflar arasında doğrudan görüşmeler yapılmalıdır. Üçüncü taraflar da bunun için devreye girmelidir." dedi.

DOĞRUDAN GÖRÜŞMELER OLMALIDIR

Hatip Dicle, "Biz sorunu kendi aramızda çözmeliyiz. Kürd halkının özgürlük mücadelesine karşı olanlara, onların oyunlarına fırsat vermemeliyiz. Doğrudan görüşmeler olmalıdır." dedi

ÇATIŞMA AKP, BDP VE HÜDA PAR`IN DA YARARINA DEĞİL

"Bu ve benzeri olaylar, çatışmalar BDP, AKP ve Hüda-Par`ın da yararına değil, bundan istifade edecek olanlar başkaları" diye uyarı yapan Dicle, "Diyalog için oluşturulmuş olan heyetin bir an önce bu sorunu çözmesi ve tarafları doğrudan görüşmeye ikna etmesi gerekir" dedi.

(Haber Diyarbakır)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir