• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
8. sınıf öğrencileri sınav için yakın markaja alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Ortaokul müdürleriyle bir araya gelen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaklaşan ortak sınavları hatırlattı ve 8. sınıf öğrencilerinin okul müdürleri tarafından yakın markaja alınmasını istedi.

 

Yaklaşan Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere okul müdürleriyle bir araya gelen Gülsar, Nilüfer, Gürsu ve Kestel ilçelerinde bulunan resmi ve özel ortaokul müdürlerinden oluşan 20'şer kişilik gruplarla yapılan toplantılarda, sınavlara hazırlık çalışmaları masaya yatırıldı.

 

Okul müdürlerinden son sınıf öğrencilerini yakın markaja almalarını isteyen Gülsar, "Bire bir ilgi gösterilen öğrencilerin daha başarılı olduğu görülüyor. Ortaokul müdürlerimizden özellikle 8. Sınıf öğrencilerini bire bir takip etmelerini istiyorum. Sınavlara az bir süre kaldı. Bu son dönemeçte çocuklarımızın durumlarının çok iyi incelenmesini ve varsa eksiklerinin tamamlanmasını arzu ediyorum." dedi.

 

"Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur"
Eğitimde feda edilebilecek hiçbir ferdin bulunmadığını belirten Gülsar, "Her çocuğumuzun başarılı olacağına inanıyorum. Yeter ki, uygun öğretim yöntem ve teknikleri uygulansın. Bu konuda okul müdürlerimize, öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Derslere hazırlık yaparak girilmesinin başarıyı artıracağını düşünüyorum" dedi.

 

Yaşanabilir bir dünya için eğitimin önemine vurgu yapan Gülsar, "Çocuklarımızın, ülkemizin ve dünyanın geleceğinin, eğitimcilerin yaptığı veya yapmadığı çalışmalara bağlı olduğunu düşünüyorum. Eğitimcilerin görevi çocukları bir üst öğrenime ve hayata hazırlamaktır. Bakanlığımız bu konuda gerekli programı veriyor. Müdürlerimize ve öğretmenlerimize düşen görev ise bu programı en iyi şekilde uygulamak ve çocuklarda olumlu yönde davranış değişikliği oluşturmaktır" dedi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir