• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...

BURSA - İşsizlerin çoğunun, kurumsallaşmış işyerleri ve devlette iş istediğini söyleyen Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kasım Tilki, "Küçük işletmelerde kimse çalışmak istemiyor. Az iş yapıp, çok para kazanmak isteniyor. Taahhüt ederim ki Bursa'da çalışmak isteyen bir işsiz, 24 saat içinde iş bulur." dedi.

 

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın ( BSMMMO), Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'ndeki hizmet binasında, Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kasım Tilki'nin sunumunda, İŞKUR hizmetlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

 

Meslek mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, "Seminerimizde, istihdam teşvikleri, işsizlik sigortası ve iş gücü eğitim programları hakkında ayrıntılı bilgi edineceğiz. İşgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda, iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunan İŞKUR hakkında detaylı bilgi alacağız. Bunun yanı sıra, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştıran ve işini kaybedenlere geçici bir süre ile gelir desteği sağlayan kurumun faaliyetlerini de birinci ağızdan dinleyeceğiz." diyerek sözü, sunumunu yapmak üzere İŞKUR Bursa İl Müdürü Kasım Tilki'ye bıraktı.

 

İŞKUR'un faaliyetlerinin çalışma yaşına giren, çalışma hayatı içinde olan çalışan ve çalıştıran tüm kesimi ilgilendirdiğini dile getiren Kasım Tilki, "Şu an il müdürlüğümüzde 150 kişi, iş ve meslek danışmanı olarak görev yapıyor. Amacımız kurumda kayıtlı her işsize ve kayıtlı her işverene, iş ve meslek danışmanı tahsis etmek. Danışman arkadaşlarımız, işçi ve işverenlerin her türlü taleplerini, açık iş pozisyonlarını, mesleki eğitimlerle ilgili teşviklere yönlendirme konularında işçi ve işverenleri yönlendirmekle mükellefler." dedi.

 

Şu anda kurumlarına kayıtlı 145 bin 680 kişiye danışmanlık hizmeti sunulduğunu ifade eden Kasım Tilki, bunların içinde mesleksiz olan, meslek edinmek isteyen ve girişimcilik programına katılmak isteyenlerin olduğunu bildirdi.

 

'Az iş, çok para isteniyor'
İŞKUR olarak, hizmet verirken öncelikli hedeflerinin müşteri memnuniyeti olduğunu dile getiren Tilki, kağıt üzerinde ne kadar kamu kurumu olarak adlandırılsalar da özel sektör ağırlıklı hizmet verdiklerinden bahsetti. Meslek mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleşen seminerde Tilki, şunları söyledi:
"İşsizlerin çoğu, kurumsallaşmış işyerleri ve devlette iş istiyor. Küçük işletmelerde kimse çalışmak istemiyor. Az iş yapıp, çok para kazanmak isteniyor. Şu anda İŞKUR'un sitesine baktığınız zaman yaklaşık 2 bin kişilik açık iş pozisyonumuz var. Her gelene iş sunabiliyorsunuz. Tabii kabul edip etmemek vatandaşın kendisine bağlı. Kimseyi zorla işe gönderemezsiniz. Taahhüt ederim ki Bursa'da çalışmak isteyen bir işsiz, 24 saat içinde iş bulur. İstemeyen, iş beğenmeyen zaten bulamaz. İş olanakları bakımından, Türkiye'de 81 ilden en avantajlı il Bursa. Bunun kıymetini bilmemiz lazım." (Zeki Aras - İLKHA)