• DOLAR 32.462
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2478.575
  • ...
Bursa'da "Sosyal Güvenlik Bilgilendirme" toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Bursa Ticaret Borsası'nın işbirliğiyle Sosyal Güvenlik Bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Üyesi Şakir Umutkan, sosyal güvenlik sisteminde yapılan son düzenlemelerle ilgili olarak BTSO'nun Bursa adına sürece müdahil olduğunu, 51 komiteden gelen talepler doğrultusunda hazırlanan raporun, SGK ve Bakanlık nezdinde dikkate alındığını belirtti.


Umutkan, "Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız olmak üzere Sayın Müsteşarımız'a ve tüm Kurum yetkililerine raporumuza gösterdikleri hassasiyet ve kısa sürede geri dönüşleri için buradan teşekkür etmek istiyorum. İş dünyasından gelen sese kamunun bu şekilde çözüm odaklı yaklaşımı bizleri memnun etmiştir. Sistemde tüm tarafların memnuniyeti ve iş barışı için farkındalığın yükselmesi ve bunun için de doğru bilginin öğrenilmesi şarttır." diye konuştu.



Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın da, sosyal güvenlik konusunun çok geniş bir kitleyi ilgilendirdiğini kaydederek, "Devletin mali kaynakları ve harcamaları açısından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ayrılan bütçe 32 milyar 113 milyon lira…Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıkları'ndan sonra 3. Sırada yer alıyor. Diğer yandan; genç-yaşlı, kadın-erkek çalışan-emekli, işçi-işveren ayrımı yapmadan neredeyse ülkemizin tamamı ile alakalı bir konu." dedi.


'Kayıtdışı İstihdamla Mücadelede Yenilikçi Yöntemler", "Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları", "Sosyal Güvenlik Mevzuatı Kapsamında İşveren Uygulamaları", "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Uygulaması ve İşverene Getirdiği Yükümlülükler" konuları; SGK İşverenler Prim Daire Başkanlığı Şube Müdür Vekili İbrahim Karatepe, ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İSGÜM Kocaeli Bölge Şefi Hüseyin Sezek , SGK İşverenler Prim Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mustafa İtişken ve SGK Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı Denetmeni Nurgül Darçın tarafından masaya yatırıldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir