• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa'da organ bağışı yapanlar için mevlit okundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa'da organ bağışı haftası kapsamında düzenlenen programları çerçevesinde Bursa'da organ bağışı yapanlar için Mevlid-i Şerif okundu.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Müftülüğü tarafından organize edilen programda organ bağışında bulunanlar için mevlit okutulup dualar edildi.

Organ bağışında bulunanların yakınları tarafından büyük bir ilginin olduğu program sonrası açılan stantlarda organ bağışı yapmak isteyenlere form doldurulup bağış kartı verildi.

Bursa'nın tarihi Yeşil Camiinde gerçekleştirilen programa Bursa Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay ve Bursa İl sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan'da katıldı.

Öğlen namazı müteakip başlayan program Kur'an- Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra mevlid-i şerifin okunmasıyla devam eden programda ilahiler okundu, dualar edildi.

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından yapılan duada organ bağışı yapanlara ve yakınlarına yönelik dualar edildi.

Program sonrası açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bu yıl ilk defa gerçekleştirdikleri bu tür etkinliklerde temel amaçlarının organ bağışına dikkat çekip insanların bu konuda daha duyarlı olmasını sağlamak olduğunu belirtti. Dr. Akan,Bursa'nın organ bağışı konusunda Türkiye'de birinci olduğunu kaydederek bu tür etkinliklerle bu sayıyı daha da artırmak istediklerini ifade etti.

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise konuşmasında Organ bağışının dinen bir sakıncası olmadığını söyleyerek bu tür etkinlikleri organize eden Bursa İl Sağlık Müdürlüğünü tebrik etti.

Program sonrası organ bağışında bulunmak isteyenler için açılan stantta konuşan Erol Uysal, Gizem uysal isimli kızının 22 yaşında beyin kanaması geçirerek vefat ettiğini söyledi. 45 gün önce vefat eden kızının tüm organlarını bağışladığını sözlerine ekleyen baba Uysal, vefat eden evladı hakkında konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Kendisi de tüm organlarını bağışladığını söyleyen Erol Uysa l(58) kızının aniden beyin kanaması geçirdiğini 8 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat ettiğini söyledi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir