• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Kitlesel basın açıklamasına davet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, Batman'da yayın yapan Radyo Yüksel'e konuk oldu. Gök, hafta sonu parti üyelerine yönelik gerçekleştirilen saldırı ve bir düğünde yaşanan cinayet olayı ile ilgili soruları yanıtladı.


Gök, sorulara ilişkin yaptığı açıklamada, parti çalışmaları kapsamında bildiri dağıtan parti üyelerine yönelik, PKK/BDP tarafından yapılan saldırıyı kınadıklarını ve bir düğün sırasında yaşanan cinayet olayının kendileriyle hiçbir alakasının bulunmadığını söyledi.


Cinayet olayın ile parti üyelerine yapılan saldırının birbirinden bağımsız, iki ayrı farklı olay olduğunu hatırlatan Gök, ancak BDP'li vekillerin bu konudaki tutumunu olumlu karşılamadıklarını ve kendilerine yapılan tüm saldırılara rağmen her seferinde sağduyulu davrandıklarını vurguladı.


Gök konuşmasının devamında, parti üyelerine yapılan saldırıyı haber alır almaz hastaneye gittiklerini, bir düğüne silahlı saldırıda bulunulduğu haberini de o sırada hastanede öğrendiklerini dile getirdi.


Düğünde saldırıya uğrayan Özcan Temel'in, o sırada hastanede bulunan ailesini de ziyaret ettiklerini belirten Gök, ancak gencin ölmüş olduğunu bilmedikleri için, yaralı olduğu düşüncesiyle aileye 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulunduklarını ifade etti.


Yaşanan olaydan hemen sonra ise, BDP'li vekillerin cinayeti partilerine mal etmeye çalışmasına anlam veremediğini ve bunu bir seçim propagandası olarak gördüğünü dile getiren Gök, halkın kendilerini çok iyi tanıdığını, kendilerine yapılan bu iftiranın gün yüzüne çıkması için, yetkililerle sürekli temas halinde olduklarını sözlerine ekledi.


Cinayet olayının ve kendilerine yapılan iftiraların ortaya çıkması ve huzurun kaybolmaması adına, bugün saat 13.00'te, parti binası önünde bir basın açıklaması yapacaklarını söyleyen Gök, tüm halkı basın açıklamasına davet etti.


Gök, programda daha sonra seçim çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir