• DOLAR 32.517
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2502.16
  • ...
Batman Olayı Adli Bir Vaka mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tutku FM de yayınlanan “Haber Vitrini” programına Hür Dava Partisi Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, Hüda Par Batman İl Başkanı Aydın Gök ve Van Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Özkan katıldı.
 
Batman’da 2 Kasım Cumartesi akşamı İpragaz Mahallesi’nde yaşanan ve bir kişin ölümü ile 2 kişin yaralanmasıyla sonuçlanan menfur olay ile Broşür dağıtan Hüda-Par üyelerine yapılan saldırıların iki ayrı olay olduğuna vurgu yapan Abdurrahman Cens, Partilerinin bu menfur olayla hiçbir ilgisinin olmadığını yineleyerek, Olayın yaşandığı günden beri sağduyu ve itidal çağrıları yaptıklarını ancak saldırıya uğrayan tarafın kendileri olduğunu “Bizlere sağduyulu olmamız gerektiği söylenmesi iyide saldırgan tarafa da bir şeyler söylenmelidir” dedi.
 
“Olayı duyar duymaz hastaneye giderek ailelere geçmiş olsun dileğinde bulunduk”
 
Bu menfur hadisede hayatını kaybeden Özcan Temel’e Allah’tan rahmet ailesi ve geride kalanlara sabır dileyen Cens, olayı duyar duymaz hastaneye giderek yakınlarına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ifade ederek, “Bunu önemle arz etmek istiyorum olayın iki farklı boyutu var. Bunu birbirinden ayrıştırmak gerekir. Günün hadisesi öncesinde broşür dağıtan parti üyelerimize bir saldırı var. Bütün konu düğün saldırısına geliyor ancak öncesinde yapılan saldırıya kimse bakmıyor. Bunu basın dahi ört bas etmeye çalışıyor. Bu adli bir olay mı yoksa farklı bir olay mı bunu çözmek güvenlik güçlerine düşüyor. Bu kapsamda bizden bir heyet dün Batman Valisini ziyaret etti. Ve olayın aydınlanmasını en fazla bizlerin istediğimizi ifade ettik. Ancak tüm bunlara rağmen BDP çevresi kesinlikle sağduyu ile olaya yaklaşmıyor” şeklinde konuştu.
 
Kendilerine yapılan saldırıyı kamuoyuna dahi duyurma gereği duymadıklarını ve bu tür olaylar üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadıklarını ifade eden Cens, Bunları siyaset malzemesi yapılmasını halka yapılmış en büyük kötülük olarak gördüklerini söyledi.
 
Olay Adli bir vaka mı?
 
Olayın adli bir vaka olduğu yönünde güçlü duyumlar olduğunu vurgulayan Abdurrahman Cens, “Deniliyor ki düğündeki bu olay kız husumetine dayalıdır. Kız isteyip alamamaya dayalı bir olaydır. Tatvan’dan gelen birilerinin bu yaptığına dair önemli duyumlar var. Bu elbette aydınlatılması gereken bir olaydır” dedi.
 
“BDP’li vekiller yine provokatörlük görevini yapıyor”
 
BDP/PKK’nin tek başına Kürtlerin temsilcisi olmadığını belirten Cens, Kürdün örfünde gençlerin kanı üzerinde siyaset yapmanın, kapısına gelen misafire saldırmanın, Hakaret etmek ve yalan söylemenin olmadığını belirterek, “Kürdün örfünde LGBT’lilere hak adı altında sahip çıkıp Müslüman temsilcilerine saldırmak yoktur. Bu Kürt halkına en büyük ihanettir. Bakın BDP Sağduyu ve itidale davet dışında bu güne kadar elinden gelen her şeyi yapmıştır. Dicle olaylarında olduğu gibi burada da provokatörlük görevini BDP’li vekiller yapmıştır. PKK/BDP bir olayın içinde varsa kan ve şiddetin olması her zaman bir ihtimaldir. Ama biz elimizden geldiği kadarıyla bu sağduyulu tarımızı kuruyacağız. Kesinlikle bir saldırı durumunda kendimizi savunmanın ötesine geçmeyeceğiz”
Diyerek kesinlikle şiddete taraf olmayacaklarına işaret etti.
 
BDP/ PKK’nin kendi haber ajanslarıyla bile çelişkiye düştüklerini söyleyen Hüda Par Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, “Dicle Haber Ajansı Hüda Par’ın broşürlerinin olay yerinde olduğunu söylüyor. Pelvin Buldan ise Mecliste BDP’lilerin Broşür dağıttığını söylüyor. Yalanları artık birbirini tutmuyor ajansları onları yalanlıyor” tespitinde bulundu.
 
Saldırı ve iftiralar Hüda Par’a olan teveccühten mi?
 
Yapılan saldırıların halkın Hüda Par’a olan teveccühünden dolayı olduğu tespitinde bulunan Cens, Eğer Hüda Par seçimlerde iddialı bir parti olmasaydı emin olun bu saldırılar yapılmazdı” tespitinde bulundu
 
Bu düğün hadisesinin kendilerini üzen ve canlarının yandığı bir hadise olduğunu ifade eden Cens, sözlerini şöyle tamamladı. “Fakat bu hadiseyi istismar edenler ve Hüda Par’a iftira atanlar bu suçu ve azgınlıklarını ört bas edemeyecekler”
 
Daha sonra programa bağlanan Hüda Par Batman İl Başkanı Aydın Gök de Batman’da yaşanan iki olay olduğunu ve bunların birbirlerinden farklı olaylar olduğunu belirterek, Bunun iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.
 
Provokasyon peşinde olanlar durulmalı
 
Bölgedeki diğer parti ve aktörlerin de ellerini taşın altına koymaları gerektiğini ifade eden Aydın Gök, Provokasyon peşinde olan tarafın durdurulması gerektiğini belirterek, “Eylemler yapıyorlar ve bunları da YDG-H çetesi adı altından sosyal paylaşım sitelerinde kabulleniyorlar dolayısıyla halkımızın, kamuoyunun, siyasilerin ve STK’ların bunu görmesi gerekir” dedi.


“Gelin hep beraber barış ve huzurun hakim olması için üzerimize düşeni yapalım”
 
“BDP başta olmak üzere diğer bütün partilere gelin hep beraber barış ve huzurun hakim olması için üzerimize düşeni yapalım diyoruz” diyen Gök, “Bunun haricinde ne gibi bir açıklama bekliyor. Hüda Par 10 ay önce kurulan bir partidir ve bu güne kadar yasadışı hiçbir faaliyette bulunmamıştır. Kimseye bir fiske atmamıştır. Biz devlet değiliz ki bu failleri ortaya çıkaralım. Tekrar söylüyorum bu olayla kesinlikle bizim bir alakamız yoktur. Bu noktada Allah şahittir. Kendi camiamızdan biri dahi buna bulaşmışsa ve biz bunu biliyorsak sırf halkımızın selameti için ortaya çıkaracak bir düşünceye sahibiz. Bu olay ya adli bir olaydır değilse de kesinlikle derinlerin işidir. Biz bu bölgeye barış ve huzurun gelmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
 
Programa stüdyo konuğu olarak katılan Van Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Özkan ise Bölgenin hassasiyetlerinin ve kırmızıçizgilerinin olduğunu aktararak, hassas olunması gerektiğini söyledi.
 
“Bölgenin hassasiyetleri var hassas olmak gerekir”
 
Bölgede yaşanabilecek bir olumsuzluğun fay hatları gibi tüm bölgede kırılmaya yol açabileceğine değinen Özkan, “Dolayısıyla bu tür sıkıntılar yaşandığında tüm bölgeyi etkiliyor sadece Batman’da yaşanan bir olay Batman’la sınırlı kalmıyor. Biliyorsunuz dün Diyarbakır İlim- Der’e bomba atıldı. Aynı olaya binaen Van’ın Hacı Bekir Mahallesi’nde yürüyüş yapıldı. Şırnak’ta mütedeyyin insanlara saldırıldı. Bunlar bölgemizin hassasiyetleridir. Onun için hassas olmak gerekir” dedi.


“Failler ortaya çıkarıldığında BDP yaptıklarından utanacaktır”
 
Hüda Par’ın itidalli bir dil kullandığını ancak karşı tarafın sürekli kışkırtıcı bir üslup takındığına işaret eden Özkan, siyasilerin kullandıkları dilin çok önemli olduğuna değinerek, “Ben şuna inanıyorum bu olayın failleri ortaya çıkarıldığında göreceksiniz BDP yaptıklarından utanacaktır. Çünkü bu işin bir adli vaka olduğu ortaya çıkacaktır. Dünden bu yana gerek sosyal paylaşım sitelerinde yer alan yorumlar bunu gösteriyor. Bunları söyleyenlerin BDP tabanında olması da dikkat çekicidir. Özellikle BDP gibi siyasetin içerisinde yer almış. Belki üzerlerinde yüzlerce oyun oynanmış olan bir siyasi camianın bu şekilde bir oyuna gelmesi böyle sivri bir dil kullanması ve tabanını böyle tehlikeli bir oyuna sürüklemesi ve hatta Kürdistan da yeniden bir savaşın bir kargaşanın bir kaosun ortaya çıkması sebebiyet verecek bir durumun yaşanmasına sebebiyet vermesi doğru bir tutum değildir” diyerek BDP’nin tavrını ve takındığı üslubu eleştirdi.
 
“Fitne Katlden beterdir”
 
Allah Resulü’nün “Fitne oyuyor onu uyandırana Allah lanet etsin” hadisi şerifi ve “Fitne Katlden beterdir” ayeti kerimesini hatırlatan Özkan, BDP’nin takındığı tavrın Hüda Par tarafından takınması durumunda bölgenin çok büyük bir fitneye kurban olacağının altını çizdi. (Van Olay) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir