• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
KONYA - Konya İl Genel Meclisi, bütçe ayının 2. birleşiminde komisyon raporlarını görüştü. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun Beyşehir, Derebucak, Derbent ve Hüyük'te yaptığı çalışmalar Komisyon Başkanı Orkun Ünler tarafından rapor halinde Meclis'e sunuldu.


Adı geçen dört ilçedeki incelemeleri sonucunda, kadın ve engellilerin genellikle kamuda ya da, kurumsal yapısını tamamlayan işletmelerde çalıştıklarını tespit ettiklerini belirten Ünler, "Ayrıca, Halk Eğitim Merkezlerinde istihdama yönelik kurslar açılarak, buralardan ciddi kadın istihdamı sağlandığı, Hüyük bölgesinde organik çilek üretiminin kadın istihdamını artırdığı, ayrıca turşu fabrikası kurulması için yeterli potansiyelin olduğu belirlenmiştir." dedi.


Daha önce iki farklı konuda 31 ilçede çalışmalarını sürdüren Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun, istihdam konusunda da önemli tespitler yaptığına dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, kadınların, özellikle de engelli istihdamının artırılması için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.


Konuşmasında Hüyük'e ziyaretlerinde, organik çilek üretiminin kadın istihdamına büyük katkı sağladığını gözlemlediklerine de değinen Selvi, "Kadınlarımız organik çilek yetiştiriciliğinde önemli yol kat etti. Çilek ekip dikerek, hem boş arazilerini değerlendiriyorlar, hem de ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Bugün İstanbul dahil birçok yere çilek gönderir duruma geldiler. Bölgenin gerçekten bir Organik Tarım ve Lojistik Merkezine ihtiyacı var. Turşu fabrikası kurulması konusunda da yeterli potansiyelin olduğunu görüyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bunların devamı olan yatırımlarımız gelecek. Bu yatırımlar benzerlerinin temeli olacak. Kadın istihdamında önemli mesafe aldık. Bundan sonrasında engellilerin istihdamı için ne yapabiliriz, bunun çözümünü aramalıyız. Hüyük'e Organik Tarım ve Lojistik Merkezi kurulması kararı alındı." dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)