• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
`BDP ve HDP`nin Beyanları Provokatifliğin Ta Kendisidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Son dönemlerde partilerine ve İslami STK`lara yönelik saldırılarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınlayan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, Batman`da yaşanan gerginliklerle ilgili olarak BDP ve HDP`nin yaptığı açıklamaları `halka yapılmış en büyük kötülük` olarak değerlendirildi.
 
"BDP ve HDP`nin yaptığı beyanlar, halkımıza yapılan en büyük kötülüktür"
İslami STK`lara ve partilerine yönelik artan fiili ve sözlü saldırılara değinilen açıklamada, "Batman`da el ilanı dağıtan partililerimize BPD`lilerce yapılan saldırıdan sonra şehrin farklı bir noktasında bir düğüne silahlı saldırı gerçekleşti. Bu saldırıda bir vatandaşımız ölmüş ve 4 kişi de yaralanmıştır. Bu menfur olayda yaşamını yitiren gencimize Allah`tan rahmet ve ailesine başsağlığı diliyoruz.
 
Gerçekleşen olayın hemen akabinde hiçbir araştırma, tahkikat yapılmadan ve delilsiz, mesnetsiz bir şekilde partimizin suçlanması manidardır. Bu, komplocu zihniyetin kötü niyeti ve mazlum halkımızı içine çekmeye çalıştıkları fitnenin tezahürüdür. Partimizin `saldırının partimizce hiçbir ilgisi yoktur` beyanına rağmen BDP ve HDP sözcülerinin yaptıkları beyanlar ve suçlamalar, sorumsuzluk ve provokatifliğin ta kendisidir. Halkımıza yapılan en büyük kötülüktür" denildi.
 
"BDP`li yetkililerin kullandıkları provokatif dil, halkımızın gözünden kaçmamaktadır"
Bugüne kadar parti binalarına, üyelerine ve evlerine yapılan yüze yakın saldırıya karşın, itidalli ve sağduyulu duruşlarını muhafaza ettiklerinin belirtildiği açıklamada, "Bu tavır ve duruşumuza tüm halkımız şahittir. BDP`li yetkililerin kullandıkları provokatif dil, kışkırtıcı tutum ve davranışlar halkımızın gözünden kaçmamaktadır.
 
Bu olayı partimizle ilişkilendirenler ve `yeşil Ergenekon` gibi çirkin ithamlarda bulunanlar Yalçın Küçük ve Perinçeklerle elele-kokola olanlardır ki, kirli amel ve niyetleri halkımızın malumudur. Artık hiçbir yalan ve iftira mazlum Müslüman halkımızı kandıramayacaktır." ifadeleri kullanıldı.
 
Partilerinin afiş çalışmasını engelleyenlerin halkın iradesine saygısızlıkta bulunduğuna vurgu yapılan açıklamada, bunların "Kemalist zihniyetin bizim mahalledeki versiyonu" olduğuna dikkat çekildi.
 
"Halkımızın huzuru için herkes üzerine düşeni yapmalıdır"
Emniyetin bir an önce fail veya failleri tespit edip yakalamalarının gerekliliğinin altının çizildiği açıklamada, "Aksi halde bu menfur olayda sorumluluk ve töhmetten kendilerini kurtaramayacaklardır. Bu fitnenin son bulması için toplumun tüm katmanlarına çağrıda bulunuyoruz; aklıselimin galip gelmesi ve halkımızın huzuru için herkes üzerine düşeni yapmalıdır." ifadeleri kullanıldı.
 
"Halkımızın huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"
Son olarak partilerinin halkın dünya ve ahiret saadetleri için çaba sarf ettiklerini ve etmeye devam edeceklerinin belirtildiği açıklamada, "Halkımızın huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu duruşumuzu devam ettireceğimizi halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz." denildi. (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir