• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
YAŞ kararları Köşk`e sunuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şura kararlarını imzalamak için Genelkurmay Karargahına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kararları imzalamasının ardından 20 dakika kaldığı Karargahtan ayrıldı.

YAŞ toplantısında alınan kararların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e sunulduktan sonra kamuoyunda açıklanması bekleniyor.

Toplantıda, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alındı.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri`nden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendirildi. Şura`da, TSK`yı ilgilendiren diğer konular da görüşüldü.

YILMAZ VE ÖZEL ÇANKAYA KÖŞKÜ`NE GELDİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel, Yüksek Askeri Şura kararlarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün onayına sunmak üzere Çankaya Köşkü`ne geldi.

Orgeneral Özel, makam aracıyla saat 10.55`te Çankaya Köşkü`ne protokol kapısından giriş yaparken, Milli Savunma Bakanı Yılmaz`ın ise daha önce 5 No`lu kapıdan Cumhurbaşkanlığına geldiği öğrenildi.

Orgeneral Özel ve Bakan Yılmaz, Yüksek Askeri Şura kararlarını Cumhurbaşkanı Gül`ün onayına sunacak. Kararların, Gül`ün onayından sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.


- YAŞ kararları Köşk`ün onayına sunuldu...

Bu haberler de ilginizi çekebilir