• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Konya İl Meclisi bir yıllık bütçeyi belirleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, 2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerden sonra İl Özel İdarelerinin Büyükşehir Belediyelerine devredileceğini hatırlatarak, "İl Özel İdaresi, belediyeye geçiş nedeniyle önümüzdeki yıl 3 ay yatırım yapacak olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bir yıllık bütçeyi belirleme kararı aldık." dedi.


Konya İl Genel Meclisi, İl Genel Meclisi Başkanlığı'nda Kasım ayı çalışmalarına 1. birleşim ile 2014 yılı bütçe çalışmasının ön hazırlığı olan Performans Planını görüşerek başladı.


Konu ile ilgili makam teklifi okunduktan sonra İl Özel İdaresi'nden gelen Performans Planı İl Genel Meclisi'ne, daha sonra da Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun Performans Planı üzerinde yaptığı çalışma bütçe görüşmelerinden önce müzakere edilerek karar alınacak, İl Özel İdaresi'nin 2014 yılı bütçesi Performans Planına göre belirlenecek.


Toplantıda Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu'nun raporu da müzakereye açıldı. Emirgazi ve Halkapınar'da yaptıkları çalışmalardan oluşan raporu Komisyon Başkanı Mustafa Tuncay okudu.


İl Genel Meclisi'nin kararıyla İl Özel İdaresi'nin yaptığı yatırımların tanıtımının yapılması, sağlık, eğitim, spor, çevre, park, trafik, itfaiye, kütüphane, kültür, turizm ve sosyal hizmetlerle, yaşlılara, kadınlara, gençlere, çocuklara, özürlülere, yoksul ve düşkünlere yönelik hizmetlerde Gönüllü Katılım Yönetmeliği'nin uygulanmasına dair rapor geldiği şekliyle kabul edildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir