• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Diyarbakır Söz: Yargılamayı Etkiliyorlar
KCK davasında mahkeme kararını verdi. Yargılamayı engelledikleri gerekçesiyle 310 avukat hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Özgür Haber: 20 Yıl İsteniyor
Bazıları halen görevde bulunan ve 2009 yılında kapatılan DTP`den belediye başkanıyken yaptıkları ortak açıklama nedeniyle 98 belediye başkanı ve 8 il genel meclis başkanı hakkında dava açıldı.

"DİTAM, STK Temsilcileri İle Cengiz Çandar`ın Hazırladığı TESEV Raporunu Tartıştı"
TESEV için gazeteci yazar Cengiz Çandar`ın hazırladığı `Dağdan İniş-PKK Nasıl Silah Bırakır? Kürt Sorunu`nun Şiddetten Arındırılması` raporu bir süre önce açıklandıktan sonra, kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışıldı. Cumhurbaşkanı`ndan bakanlara, üst düzey bürokratlardan, Kürt aydınlarına kadar onlarca farklı kişiyle konuşularak hazırlanan rapor için Çandar, Murat Karayılan ve yardımcıları Bozan Tekin ile Ronahi Serhat`la da bir görüşme yaptı. Raporda, Kürt sorununun çözüm noktasında Abdullah Öcalan görülürken, Türkiye hükümetinin çözüm için PKK olgusunu bir terör örgütü olarak değil, bir Kürt isyanı olarak değerlendirmesi gerektiği vurgulandı.

Güneydoğu Ekspres: Diyarbakır`a 1 Milyon Lira
Başbakanlık genelgesi doğrultusunda uygulanan METİP projesi kapsamında tarım işçilerinin hayat şartlarının iyileştirilmesi için Diyarbakır`a 1 milyon lira ödenek ayrıldı.

ÖZ Diyarbakır: 21 Plakaya Bile Tahammül Yok
Rize`de çekimleri süren `Yangın Var` isimli filmin setinde yer alan 21 plakalı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`ne ait itfaiye gerginliğe neden olunca, film ekibi aracın üzerine "Çekim aracıdır" diye yazmak zorunda kaldı.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir