• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Batman`daki provokasyonun şifreleri -2
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İslami sivil toplum kuruluşları ile HÜDA PAR`a düzenlenen saldırıların faillerini yakalamamakla eleştirilen polisin, Batman`daki provokasyonda PKK/BDP`nin kışkırtmalarına zemin hazırlayacak şekilde tavır alması akıllarda soru işareti bıraktı.
 
Batman`da BDP/PKK`lilerin HÜDA PAR`lılara yaptığı saldırı ile İpragaz Mahallesi`nde bir düğün yerine düzenlenen saldırı zaman, mekan ve sebep ilişkileri bakımından tamamen farklı olmasına rağmen polis; yaptığı baskınlarla HÜDA PAR`lıları ve İLKHA muhabirlerini zan altına bırakmak için elinden geleni yaptı.
 
Polis, saldırganların yerine, saldırıya uğrayan HÜDA PAR`lıların ve haber yapmak için olay yerine giden İlke Haber Ajansı muhabirlerinin evlerine baskın düzenledi.
 
Muhabirlerimiz Fatih Akgül ile Yasir Oğuz, 2 Kasım Cumartesi günü akşam saatlerinde kendilerine gelen "BDP`liler Yavuz Selim Mahallesi`nde broşür dağıtan HÜDA PAR`lılara saldırıyor." İhbarı üzerine fotoğraf makineleri ve kameralarını alarak olay yerine gitti.
 
Olay yerine giden muhabirlerimizi gören PKK`cılar, çekim yapmalarına engel olmak için muhabirlerimize taşlarla saldırdı. Buna rağmen de muhabirlerimiz provokasyonun bir kısmını görüntülemeyi başardı. PKK/BDP`liler tarafından düzenlendiği iddia edilen provokatif silahlı saldırıdan haberleri olmayan muhabirlerimiz evlerine geçtiler.
 
Terör kampları basılır gibi muhabirlerimizin evleri basıldı
Sabah erken saatlerde muhabirlerimizin evleri 20 araçlık resmi, sivil ve özel harekat polislerinden oluşan ekiplerle basıldı. 20 araçlık ekiple gazetecilerin evini arayan polis, muhabirlerimizi göz altına aldı ve çektikleri videolara el koydu. HÜDA PAR`lılara saldırdıktan sonra Özcan Temel`in öldürüldüğü düğüne giden çetelerin peşine düşmeyen polis, o gün HÜDA PAR`lıları ve İLKHA muhabirlerini göz altına aldı.

HÜDA PAR`lıların evlerini 20 araçlık ekiplerle basan polis halka, "Temel`in öldürüldüğü olayın failleri yakaladık." İzlenimini vermeye çalıştı. Gözaltında ise polis muhabirlerimize, sadece PKK`cıların HÜDA PAR`lılara saldırdığı olay ile ilgili sorular sordu. PKK medyası da polisle derin işbirliği içinde yalan ve manipülatif haberler yaparak kamu oyunu yanıltmaya çalıştı.
 
Valilik bildirisi kamuoyunu yanılttı
Tam bu sırada Batman Valiliği de gözaltına alınanların Temel`in öldürüldüğü olayla ilişkileri varmışçasına bir basın bildirisi yayımladı. Bildiride aynen şu ifadelere yer verilmişti: "02.11.2013 Cumartesi günü ilimiz Petrol Mahallesi`nde meydana gelen kavga ve akabinde bir vatandaşımızın ölümü, iki vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak elde edilen bilgi ve bulgular çerçevesinde Adli mercilerin talimatıyla 6 şahıs gözaltına alınmıştır.Konunun aydınlatılmasına ilişkin çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmelerle ilgili olarak kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

Göz altına alınan kişiler 45 saat sonra Savcılığa dahi çıkarılmadan gece geç saatlerde serbest bırakıldı. PKK medyasının yalan haberleri Batman Valiliğinin bildirisi ile birleşince hızını alamayan BDP`nin önde gelenleri halkı kışkırtıp HÜDA PAR`lıara saldırtmak için demediklerini bırakmadılar.
 
BDP`li vekiller KCK`dan emir alıyor
Derin KCK`nın emriyle provokasyonların önünde yer alan Kışanak`ın çetelere öncülük ettiği ile ilgili şu diyalog ibretlik cinsten. Özcan Temel`in cenazesinde bir BDP`linin Gültan Kışanak`a "Yarın HÜDA PAR İl Merkezine saldıralım mı?" diye sorduğu, amirlerine büyük bir sadakati ve itaati olan Kışanak`ın "Hayır! Bekleyin haber gelsin ondan sonra." Dediği aktarıldı.
 
Halk, ihanet edenleri affetmeyecektir
Kendi dava arkadaşlarını öldürüp kanları üzerinden prim elde edenleri, 2 aylık bebekleri ve hamile kadınları öldürenleri, Anadolu ve Kürdistan halklarının namus anlayışını bildikleri halde toplumda zinanın, fuhuşun ve cinsel sapıklığın yayılması için LGBT`leri destekleyenleri halkımız ve halkımızın şanlı tarihi af etmeyecektir.
 
 
(Yusuf Özgür-İLKHA)
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir