• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Oruç Stres ve Sinir Yapmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğru Haber / Sağlık

Tutulan orucun stres ve gerginlik yaptığı yönünde yapılan açıklamaların yanlış olduğunu dile getiren Ayşe Mataracı, “Aslında oruç ruhları terbiye ediyor, insanda mevcut sinir ve gerginlikleri dindiriyor” dedi.

İnsanların inançları uğruna yaptıkları faaliyetlerin ruhi huzura götürdüğünü açıklayan Mataracı, bazı insanların orucun strese neden olduğu yönündeki sözlerinin altının dolu olmadığını, delillerinin yetersiz olduğunu dile getirdi.

İnsanoğlunun yaradılış gereği bir dizi dürtüyle yaşamını sürdürdüğüne dikkat çeken Ayşe Mataracı, dürtülerin her zaman deşarj edilmek istendiğini, deşarj edilemeyen dürtülerin ise kişide gerginlik, öfke, kızgınlık gibi duyguların ortaya çıkmasına neden olduğunu açıkladı.

Mataracı, “Hissedilen bu öfke ve kızgınlık duygusu kişiyi daha sonra saldırganca davranışlara yönlendirebilir. Kişi kızgın hale gelebilir, haset duygusu geliştirebilir. Oruçla bu dürtülerini kontrol altına almayı öğrenir. Oruç sayesinde insanlar, ruhsal iradeyi geliştirirler” dedi.

Oruç tutanlarda sinir sisteminin tam bir rahatlama içinde olduğunu vurgulayan Mataracı, “Bir ibadeti yerine getirme mutluluğu gerginliklerin, huzursuzlukların hemen hemen tümünü yok eder. Günümüzün en önemli iç sorunlarından olan stresler böylece büyük ölçüde kalkar” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir