• DOLAR 32.594
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2422.59
  • ...
`STK`lara yapılan saldırılar kaygı vericidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Özgür Eğitim Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer yaptığı basın açıklamasıyla, son aylarda İslami STK`lara yapılan saldırılar kaygılara neden olduğunu belirtti.
 
Son zamanlarda bölgede yaşanan gerginliklerin kendilerini kaygılandırdığını ifade eden Sevinçer, "Son 30 yılını şiddetle geçiren bölge halkı, şiddetin acısını yeteri kadar çekmiştir. Bölgede faaliyet yürüten bir sivil toplum kuruluşu olarak halkımızın artık huzur ve barış içerisinde bir hayat sürmesinin geç de olsa hakkı olduğunu düşünüyoruz." dedi.
 
Ülke genelinde oluşan barış atmosferinin öncelikle bölgede tesis edilmesinin elzem olduğunu belirten Sevinçer, son zamanlarda yaşanan saldırı ve gerginliklerin bölgede90`lı yıllardaki olaylara dönme kaygısına neden olduğunu söyledi. Sevinçer ayrıca, Batman`da bir kişinin hayatını kaybettiği olayın aydınlatılara faillerinin bulunmasını beklediklerini belirtti.
 
Aklı başında hiçbir insanın geçmişte yaşatılan o kötü günlere dönmeyi aklından bile geçiremeyeceğini vurgulayan Sevinçer, şunları kaydetti: "Bu anlamda herkesin ve her kesimin özellikle sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Aynı geminin içinde olduğumuzu asla unutmamalıyız.
 
Farklılıklara tahammül ederek bir birimize karşı saygı göstererek hareket etmek zorunda olduğumuz gerçeğini akıldan çıkarmamalıyız. Bu bağlamda Özgür Eğitim-Sen olarak bizler bu bölgedeki tüm farklılıklara saygı duyulması ilkesinden hareketle taraflar arasında en kısa sürede karşılıklı bir iletişim ve diyalog sürecinin başlamasını ortak bir aklın gelişmesini ümid ediyoruz."
 
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir