• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Gaziantep`teki yangında korkunç iddia
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 GAZİANTEP- Bugün Gaziantep Gaziler Caddesi üzerinde bulunan Hacı Büyükbeşe iş hanında meydana gelen, 3 kişinin ölümüne 45 kişinin de yaralanmasına neden olan yangında korkunç iddia gündeme geldi iddiaya göre atölyelerde çalışan işçilerin çoğu sigortasızdı, sigorta deneticilerini engellemek için ise işçilerin üzeri kilitlenerek çalıştırıldığı belirtildi.

İş Hanı çalışanlarından Aziz Durak, iş hanında bazı atölyelerin sigorta deneticilerini atlatmak için içinde işçi olan atölyelerinin kapılarını kapattığını iddia ederek: " Burada çalışanların sigortası yok, neredeyse hiç birinin sosyal güvenliği yok. Buradaki işçileri günlük 13, 14 saate kadar çalıştırılıyor. Denetleme için gelen sigorta yetkililerine de bazen rüşvetle para vererek gönderiyorlar." dedi.

İçinde işçi çalışan bazı atölyelerin kapılarının kapalı olduğunu belirten Durak: "Son dönemlerde Suriyelilerin düşük ücretle çalıştırılması nedeniyle çoğu atölye kapısı kapalı şekilde, işçiler kilitli yerlerde çalıştırılıyordu." İddiasında bulundu.

İş hanın denetlenmediğini iddia eden bir başka esnaf ise, iş hanında bulunan çoğu atölyenin ruhsatsız olduğunu belirterek:"Defalarca bu pasajı denetleyin diye yetkililere söyledik."ifadelerine yer vererek yangının belediyenin denetimsizliği nedeniyle çıktığını iddia etti.

Öte yandan Yangında hayatını kaybedenlerden Mehmet Alakırık(22)`ın 6 ay önce askerlikten geldiği

(Şefik Mert-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir