• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Mursi ailesiyle görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin, Burcu`l-Arab Hapishanesinde ailesiyle görüştüğü bildirildi.

Mursi`nin oğlu Usame, annesi ve kardeşleri Mahmud, Şeyma, Ömer ve Abdullah ile birlikte hicri yılbaşı dolayısıyla Mursi`yi kaldığı Burcu`l-Arab Hapishanesi`nde ziyaret ettiklerini belirterek, "Medyada Cumhurbaşkanının sağlık durumu ve ruh haline ilişkin yansıtılmak istenen yalanların aksine babamı oldukça iyi, güçlü ve azimli gördük" dedi.

Burcu`l Arab Hapishanesindeki diğer tutuklu yakınlarının kendilerini büyük bir memnuniyet içerisinde, alkışlarla karşıladığını ifade eden Mursi, bir saatten kısa süren ziyaret sırasında Mursi`nin, "Mısır`ı, darbenin gölgesinde yaşamı, meyve sebze fiyatlarını ve fakir halkın durumunu" sorduğunu, Mısır halkına selam gönderdiğini aktardı.

Söz konusu ziyaretin "Mursi hakkında yöneltilen suçlamaları kabul" anlamına gelmediğini vurgulayan Usame, "Bu, bir vatandaş olarak hakları elinden alınan, meşru bir cumhurbaşkanı olarak alıkonulan Mursi`nin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla yaptığımız direniş ziyaretidir" ifadelerini kullandı.

Usame, babasının, her şeyin üzerinde tuttuğu Mısır`ın çıkarları için göğüs gerdiği zorlukların karşılığını Allah`tan beklediğini ifade ederek, "Babam, Mısır halkına selamlarını iletiyor. Onlardan kendi hakkında çıkan her şaiaya inanmamalarını istiyor" diye konuştu.

Öte yandan Mısır İçişleri Bakanlığı kaynakları, Mursi`nin Burc el-Arab Hapishanesinde ilk defa ailesiyle biraraya geldiğini ifade ederek, görüşmede 3 oğlu, 1 kızı ve eşinin hazır bulunduğunu kaydetti. Ailesinin Mursi`ye verilmek üzere yanlarında çeşitli yiyecek ve içeceklerden oluşan 2 çanta getirdikleri, ihtiyati tutukluların böyle bir hakkının bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Mursi`nin hala Burc el-Arap Hapishanesi bünyesindeki hastanede odasında tutulduğu ve 8 gün sonra hapishanedeki koğuşuna gönderileceği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir