• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Yeni İhya-Der Ekim ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Yardıma muhtaç ve mağdur ailelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Elazığ Yeni, İhya-Der Ekim ayında yaptığı faaliyet raporun kamuoyu ile paylaştı.

Derneğin Ekim ayı faaliyet raporu hakkında bilgilendirmede bulunan Yardım Komisyonu Başkan Yardımcısı Muhittin Aydemir, fakir ve muhtaç aileleri tespit ederken ihtiyaç sahibi aileleri ihtiyaç durumlarına göre sınıflandırdıklarını belirtti.

Derneğe yardım talebinde bulunan muhtaç aileleri, dernek tespit komisyonları tarafından incelemeye tabi tutulduğunu söyleyen Aydemir, "Tespit komisyonumuzun aileyi rencide etmeden, gururuna dokunmadan titizlikle araştırmasını yapıyor. Bu mağdur aileleri ziyaret ederek evlerine misafir oluyor, ihtiyaçlarını yerinde gördükten sonra sınıflandırma yapıyor." İfadesini kullandı.
 
"Kurban Bayramı`nda yaklaşık olarak bir ton et 500 aileye ulaştırıldı"
Kurban Bayramı münasebetiyle kurban dağıtım faaliyetlerine de değinen Aydemir,". Kurban Bayramı`nda yaklaşık olarak 1 ton eti 500 aileye 2 kg şeklinde dağıttıklarını belirterek, "Ekim ayı içerisinde derneğimize hayırsever bir vatandaş tarafından adak bağışında bulunulmuştu.
 
Yapılan bu bağış 15 aileye ulaştırıldı. Bayram ihtiyacı kapsamında 151 çift ayakkabı ve yine 151 kişiye elbise yardımı yapıldı.35 ailenin aylık gıda ihtiyacı giderildi. İlimizde eğitim gören öğrencilerin gıda ihtiyaçları yanı sıra 125 kg patates ve 125 kg soğan yardımında bulunuldu." dedi.

Ülkelerini terk edip Elazığ` sığınan Afgan ailelerinin ihtiyaçlarını giderilmesi noktasında gayret sarf ettiklerini belirten Aydemir,"Derneğimiz, mahalle sakinlerinin bildirimleri üzerine yeni mahallede ikamet eden bir Afgan aileye Kurban Bayramı öncesi gıda ve elbise yardımı yaptı, bu ailelere bayramda kurban eti ulaştırıldı.
 
Bu mahalleye yoğunlaşan tespit komisyonumuz 3 ayrı Afgan aileye daha ulaştı. Kiralarını ödeyemez durumda olan ailelerin kira bedelleri karşılandı. Kışın ısınma problemleri için odun temin edildi. Soba, buzdolabı ve gıda ihtiyaçları giderildi. Dilimizi bilmedikleri için iş bulmakta zorluk çeken Afgan ailelere iş imkânı sağlamak üzere derneğimizin üye ve gönüllülerine seslenildi. Basına duyurusu yapıldı."dedi

"Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir`
Elazığ`da zorlukları yaşayan insanlarla karşılaştıklarını ifade eden Aydemir, `komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir` hadisini kendilerine şiar edindiklerini belirterek," Elazığlı kardeşlerimizi de bu hususta duyarlı davranmaya ve bir mağdur ailenin aylık ihtiyacını karşılamaya davet ediyoruz. Yardıma muhtaç bu ailelere kendi elinizle hayır da bulunabilir, sadakanızı, zekât ve infaklarınız verebilirsiniz." çağrısında bulundu.
Aydemir son olarak, fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulunan tüm hayırsever ve duyarlı halka teşekkür etti.
 
(Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir