• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
HÜDA-PAR ziyaretlere devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Hür Dava Partisi Van İl Teşkilatı olarak F Tipi Cezaevi, MTA Bölge Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette Bölge Ağır Ceza Mahkemelerinin kaldırılması ve kamu hizmetlerinin şeffaf hale getirilmesi gerektiği konularına vurgu yapıldı.

"Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri kaldırılmalı"
Yapılan ziyaretlerin tamamından kurumlar ile bilgi aldıklarını belirten Hüda-Par İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, "Kanun önünde herkes eşittir.' ilkesine aykırılık teşkil eden, DGM ve ÖYM'lerin devamı niteliğindeki Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri kaldırılmalı, usul ve infaz yasalarında 'adalet prensibi' gözetilmelidir. 'Devlete karşı işlenen suçlar ve cezalar' şeklindeki düzenleme, olağanüstü bir kanuni rejim getirmiş olup 'adil devlet' anlayışı yerine 'polis devleti' anlayışını ikame etmiştir. Kanunlarda ayrımcılığa ve adaletsizliğe yol açan böylesi düzenlemelerden ivedi olarak vazgeçilmelidir." açıklamasında bulundu.
"Kamu hizmetleri şeffaf hale getirilmelidir."

Sayğın, "Açıklık ve şeffaflık ilkesinden anladığımız; kamu yöneticilerinin, yönetim faaliyetlerini halkın tamamına açık ve aleni bir şekilde yürütmeleridir. Hizmetlerin aleni ve şeffaf bir şekilde verilmesi, halkın yöneticilerden hesap sorma hakkı ve bu hakkı doğru bir şekilde ve zamanında kullanabilmesinin de gereğidir. Öte yandan doğru ve zamanında bilgilendirilme bir vatandaşlık hakkıdır. Bu nedenlerle kamu hizmetleri şeffaf hale getirilmeli, her türlü hizmetin ve işleyişin halk tarafından denetlenebilirliği sağlanmalı, ilgili her vatandaş istediği konu ile ilgili bilgi alabilmeli ve devlet kurumları da periyodik aralıklarla bilgiyi halkla paylaşmalıdır." dedi.

Yapılan ziyaretlerde kurumların, Hür Dava Partisi'nin Van iline ve ülkeye hayırlı olması temennilerinde bulunuldu ve yapılacak hizmetlerin halkın menfaatine uygun olunması gerektiği ifadelerine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir