• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Provokatörlere bir tepki de Kızıltepe'den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin'in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde faaliyet içerisinde olan Köy-der Başkanı İsmail Mecit, PKK/BDP çevresinin bölgeyi huzursuzluğa sevk edecek açıklama, eylem ve söylemlerinden vazgeçmesi çağrısında bulunarak, bu çevreleri aklıselim ile hareket etmeye davet etti.

Yaklaşık üç yıldır PKK/BDP'liler tarafından, dindar sivil toplum kuruluşlarına saldırılar yapıldığı ve yakıldığı hatırlatmasında bulunan Köy Der Başkanı Mecit, "Hatta Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Mustazaf-Der Başkan Yardımcısı Übeydullah Durna, herkesin gözü önünde ve hatta emniyet birimlerinin de o esnada orada bulunduğu sırada, silahla vurularak katledildi. Emniyet birimlerinin şu ana kadar, bu olayla ilgili hiç kimseyi yakalamamaları, bu olayların, PKK ve Derin Devletin beraber yürüttüğüne dair kanaatlerin oluşmasına delil teşkil ediyor." dedi.

Mecit açıklamasının devamında, "Son iki üç ay içerisinde de, HUDA PAR'ın kendini tanıtmaya başlamasıyla birlikte, PKK/BDP ve derin devletin, bu bölgede puan kaybetmesine sebep olmuş ve bunların hesaplarını bozmuştur. Bunun üzerine saldırılarını artırma yollarına başvurarak, bölge halkını, yine doksanlı yılların gerginliklerine geri götürme çabasına girmişlerdir. Cizre'deki tarikat şeyhine, İslami STK'lara ve mütedeyyin insanların evlerine bombalarla saldırmaları, öğrenci yurtlarını yakmaları ve en son Batman'da gerçekleşmiş olan provavaktif bir eylemi HÜDA PAR'a yüklemek istemeleri, işin içinde kötü amaçlı derin güçlerin de yer aldığını göstermektedir." dedi.

Mecit açıklamasında, yapılan eylem ve maksatlı beyanatlara karşı, temkinli olması konusunda halkı uyararak, "Halkımızın PKK/BDP'nin yapmış olduğu iftiralara kanmamalarını ve gerçekleri görmelerini istiyoruz. PKK/BDP, Müslüman Kürt halkının özüyle, yani maneviyatıyla savaşmayı bırakmalı ve Müslümanların değerleriyle barışmalıdır. PKK/BDP ve çevresi, artık kan dökmenin, bu topluma zarardan başka hiçbir şey getirmeyeceğini bilmeli ve bu hatalarından vazgeçmelidir." ifadelerine yer verdi.

Halkın ve önde gelen söz sahibi çevrelerin, yaratılmak istenen kaos ortamına karşı duyarlı davranmaları gerektiğine de değinen Mecit, "Özellikle temennimiz, alimlerimiz, kanaat önderlerimiz, aşiret reislerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm halkımız bu olaylara dur demeli, haklıya haklı, haksıza da haksız deyip sükûnet ve sağduyu çağrısında bulunmalıdırlar. Dilsiz şeytan ve onun dostları olmamak adına, sesimizi her türlü haksızlığa karşı yükseltmemiz lazım. Halkımızın bu tür provakatif eylemlere karşı uyanık olmaları, toplumuzun, milletimizin selameti uğruna, herkesin uykudan kalkıp, 'Halkımızın selameti için ne yapmam gerekiyorsa yapacağım.' demeli ve toplumu bilinçlendirmelidir. Allah-u Teâlâ Müslüman Kürt halkımızın arasına gerçek kardeşliği tesis etsin ve toplumun huzurunu bozanların gerçek yüzünü ortaya çıkarsın." temennileri ile açıklamasına son verdi. (Masum Erden - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir