• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
500 hırsız, 500 polise zimmetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'İçimizden Birileri' projesi kapsamında, hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlenen 500 kişinin, bu alanda görev yapan 500 polis memuruna zimmetlendiği, polislerin yaşam koçu olarak 7 gün 24 saat süresince, bu kişilerle iletişim kurup, suça karışmalarını engellemeye çalışacakları bildirildi.


Projeye göre 500 polis kendilerine zimmetlenen hırsızla gerekirse 7 gün 24 saat ilgilenecek ve onlar için yaşam koçu olacak. Proje kapsamında yaşam koçu olarak tespit edilen 500 polis, önce eğitimden geçirildi. Polisler, aldıkları eğitim sonucunda, yaşam koçunun ne yapması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar öğrendiler.


Edinilen bilgiye göre, proje kapsamında, Adana'da hırsızlık suçundan hakkında işlem yapılan, ancak hırsızlığı yaşam biçimi haline getirmemiş ve gerekli destek verildiği takdirde, hırsızlığı bırakabilecek 500 kişi belirlenerek, projede görev almak isteyen 500 polisle eşleştirildi.


Polisler, ilk önce mahalle mahalle gezerek, belirlenen 500 kişinin kapısını tek tek çalıp projeyi anlattı. Hırsızların aileleri, ilk başta, polisin çocuklarını yakalamak için yeni bir yöntem geliştirdiğini düşünerek, projeye dahil olmak istemediler. Ancak polislerin defalarca kapılarını çalıp ikna etmeleri neticesinde, projeye katılmaya karar verdiler.


Konuyla ilgili Emniyetten yapılan açıklamada, "Eşleştirilen polisler yaşam koçu oldukları şahısların, kendileri ve aileleri ile her zaman irtibat halinde bulunarak, ailelerin sorunları ile ilgilenmekte, ailelere ziyaretlerde bulunarak, proje kapsamında, ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktadırlar." denildi. (Yunus Emre- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir