• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
İsmail Heniyye İslam Ülkelerine Çağrıda Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Arap ve İslam ülkelerini Filistin halkının Gazze Şeridi`ne uygulanan haksız ablukaya karşı direnişini her türlü yolla desteklemeye davet etti.

Heniyye, dün (6 Kasım Çarşamba) Gazze Şeridi`nin kuzeyindeki Beyt Lahiya`da bazı önemli projelerin açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Gazze Şeridi`ne uygulanan ablukanın işgalci düşman tarafından yenilendiğini belirterek, "Düşmanın bize abluka uygulamasına şaşırmıyoruz. Fakat ümmetimizin, kendimizden insanların ve kardeşlerimizin bunu yapması garip" dedi.

Filistin halkının karşı karşıya kaldığı tüm zorluklara rağmen boyun eğmeyeceğini ve iradesinin kırılamayacağını ifade eden Heniyye, özgürlük ve işgal edilen Filistin topraklarına geri dönüş yolunda ilerlemeyi sürdüreceklerini bildirdi. Heniyye, dünyanın özgür insanlarını Gazze`de yaşayan Filistinlilerin ablukaya karşı mücadelesini desteklemeye çağırdı.

Beyt Lahiya Belediye Meclisi`nin kentte yaşayanlara hizmet edecek bir dizi projenin hayata geçirilmesindeki rolüne övgüde bulunan Heniyye, Filistinlilerin ablukaya vereceği en iyi cevabın ablukaya rağmen başarılı icraatlarını sürdürmeleri olacağını söyledi.

Beyt Lahiya Belediye Başkanı İzzeddin Ed-Dahnun da tamamlanan projelerin Filistin halkının ablukaya medyan okuması olduğunu ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir