• DOLAR 32.5
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.494
  • ...
İngiltere : Mursi Adil Yargılanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
LONDRA: İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, ülkedeki Müslüman toplumun temsilcileri onuruna verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Sorulara yanıt veren Clegg, "Muhammed Mursi`nin adil yargılandığını düşünüyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
 
"Adil bir dava olmalı, olması gerekiyor. Mısırlı yetkililer, adil bir yargılanma olacağına dair dünyaya güvence verdiler. Dolayısıyla davanın, Mısırlı yetkililerin verdiği güvencelerle istikrarlı bir şekilde yürümesi önemli. Davada neler yaşandığını ve doğru bir şekilde yürütülüp yürütülmediğini tüm dünya çok dikkatlice gözlemleyecektir."
 
"Rolümüze devam edeceğiz"
 
Clegg sorulan soruya cevaben. Türkiye`nin AB üyeliği ve Kıbrıs sorunuyla ilgili bir sorusu üzerine de Türkiye`nin çok önemli bir ülke olduğunu ve Türkiye`nin AB üyeliğinin büyük destekçisi olduğunu ifade etti. Türkiye`nin ekonomik ve stratejik önemine dikkati çeken Clegg, "Türkiye, birçok farklı tarihi ve kültürel unsurun kavşağında bulunuyor. Aynı zamanda dünyanın en istikrarsız bölgelerini anlayan bir ülke ki bence bu da çok önemli" dedi
.
Türkiye`nin AB üyeliği konusunu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir süre önce New York`ta görüşme fırsatı bulduğunu ayrıca birkaç ay önce Türkiye`yi ziyaret ettiğini dile getiren Nick Clegg, Kıbrıs sorununun çözümünde ilerleme kaydedilmesinin önemini de vurguladı.
 
Clegg, "Kıbrıs sorunu çok çok uzun süredir gölge düşürüyor ve AB`deki herkesin bunun mümkün olan en kısa sürede çözülmesini görmek istediğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir