• DOLAR 32.548
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2429.855
  • ...
İkra Eğitim Der İftarda Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın gelmesiyle birlikte yardımlaşma ve dayanışma daha da bir önem kazandı. İkra Eğitim Sağlık yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara şubesi de üye ve gönüllüleri arasında dayanışmayı daha da pekiştirmek için iftar yemeği programı başlattı. Program kapsamında ramazan ayı boyunca her gün bir evde ve ayrıca Pazar günleri de dernekte olmak üzere iftar yemeği programına start verdi. İftar yemeğinin ilki Etimesgut`ta bulunan Bolu Sofrasında verildi.

 

Yemekten sonra Sincan Durukan mescidi imam hatibi, "Ramazan ve Kur`an" konulu kısa bir konuşma yaptı. Kur`an-ı Kerim`in sadece okumak için indirilmediğini, sadece belli başlı ibadet konularının kitabı olmadığını, hayatımızın her alanına indirgememiz gerektiğini dile getirerek ancak bu şekilde kulluk görevimizi yerine getirebileceğimizi vurguladı. Geçmişte bu kulluk görevini hakkıyla yerine getiren toplumların nasıl saadet dönemlerini yaşadıklarını dile getirdikten sonra bugünkü Müslümanların acı, sıkıntı ve perişan durumda olmalarının temelinde ise Kuran`dan uzaklaşmanın sonucu olduğunu, çözümün Kuran`a sarılmakla olabileceğini söyledi.

 

Dernek başkan yardımcısı Remzi Ergin ile yemekten sonra yaptığımız kısa açıklamada, amaçlarının iş yoğunluğu ve şehrin uzak yerlerinde oturup yeterince bir araya gelemeyen gönüllülerini bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Hafzullah Sevim - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir