• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da 13 bin 300 kişi doğalgaza abone oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Siirt-Batman Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. (SİBADAŞ) Batman Bölge Müdürü Vekili Mustafa Yardımcı, Batman'daki doğalgaz çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.


SİBADAŞ olarak 2011 yılının Mayıs ayında altyapı çalışmalarına başladıklarını belirten Yardımcı, "Başladığımız tarihte doğalgaz verilmediği için altyapı çalışmalarımıza başladık. İlk olarak Gültepe, Çamlıtepe ve Belde Mahallelerinde çalışma yaptık. 2012 yılının Haziran ayında şehre doğal gazı ulaştırdık. O dönemde aynı mahallelerde faaliyetlerimiz devam etti. O sene içerisinde Batman'da yaklaşık 5 bin 500 abonemiz doğal gazı kullanmaya başladı. 2013 yılında hem Gültepe'de ve hem de Çamlıtepe Mahallelerinde çalışmalarımıza devam ettik. Oraya ek olarak Kültür ve Gap Mahallelerini de ekledik. Şu anda Tılmerç TOKİ'de çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgenin tamamını doğal gaza kavuşturacağız." dedi.


Şehrin havası değişecek
2013 yılında şuana kadar yaklaşık 7 bin 800 civarında hanenin doğal gaza abone olduğunu ifade eden Yardımcı, "Yıl sonuna kadar yaklaşık 4 bin abone daha sisteme dahil olur. Yılsonuna kadar Batman'da yaklaşık 18 bin doğal gaz kullanıcısı olur. Aynı zamanda TÜPRAŞ'a da hat götürüyoruz. Çok yakın bir zamanda TÜPRAŞ da doğal gaz kullanmaya başlayacak. TPAO'nun da müracaatı var ve bu sene oraya da doğal gazı ulaştıracağız. Bir sürü resmi kurumların ve okulların da başvurusu var. Şu anda havaalanına doğal gazı ulaştırdık. Bu sene şehre vereceğimiz doğal gazla, şehrin havasında güzel bir gelişme bekliyoruz."dedi.


Yaklaşık 3-4 seneye kadar Batman'daki doğalgaz çalışmaların kabasının bitebileceğini tahmin ettiklerini vurgulayan Yardımcı, "Doğalgaz çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Önümüzdeki sene itibariyle Bahçelievler, Fatih, Şafak ve Pınarbaşı Mahallelerine girmeyi hedefliyoruz. Bizlere yaklaşık her gün günde 100 civarında abone geliyor. Halkın doğalgaza ilgisi çok." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir