• DOLAR 32.526
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2489.39
  • ...
"Kız ve erkek öğrenciler aynı ortamda kalmamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kızılcahamam Kampı'nda "Kız öğrenciler, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Muhafazakâr yapımıza bu ters" diyerek gereğini yapmaları için valilere talimat vermesine, duyarlı sivil toplum kuruluşlarından (STK) destek geldi.


Bilge Gençlik Kulübü: Olumlu bir adım
Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Bilal Fidancı, Başbakan'ın bu adımının olumlu ama zaman açısından geç alınmış bir karar olduğunu belirterek, "Başbakanın açıklamalarına katılıyoruz. Böyle bir düzenleme için geç bile kalındığını söylüyoruz. Bugüne kadar görüyoruz, sürekli yurtlarda öğrenci evlerinde sürekli taciz ve tecavüz olayları oluyor. Bugün birçok yurtta bayan erkek iç içedir. Öğrenci evlerinde de, bayan erkek beraber yaşıyor ve batı tarafında, öğrenci evlerinde bayanlarla erkekler bir arada beraber yaşıyor." ifadelerini kullandı.


Karma eğitimden vazgeçilsin
Toplum içerisinde büyük bir travma ve ciddi bir yozlaşmanın yaşandığına da dikkat çeken Fidancı, "Bu travmanın acilen düzelmesi için elbette ki bu tür düzenlemelerin olması gerek. Özellikle yurtlarda, öğrenci evlerinde, okullarda karma eğitimden vazgeçilmesi gerekiyor." dedi.


DES: Başbakanın yaptığı açıklamaya destek veriyoruz
"Bir toplumun gençliğini sahiplemek, ilerisini düşünmek hükümetin baş görevidir" görüşlerini dile getiren Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, "Bu gençlerin geleceği hepimizi ilgilendirir. Gerekirse yasal düzenlemeler yapmak gerekir. Bir toplumun sosyal dokusunu bozduğunuz zaman, o toplumun kendisine özgü birçok değeri kaybolur. Bu toplum, millet olma özelliğini kaybeder. Dolayısıyla bu açıdan, Başbakanın bu girişimini çok önemsiyoruz." dedi.


Bir toplumun sosyal dokusunu oluşturan adetler, gelenekler ve ahlaki yapılar, o toplumu ilgilendiren ve arkasında olan, dinin ilahi emirleri olduğunu hatırlatan Kaya, "Dolayısıyla başbakanın bu konudaki çıkışını ve bu konudaki yasal düzenleme getireceklerini dile getirmesini, Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Bu konuda başbakanımızın açıklamasını takdir ile karşılıyor ve destekliyoruz." diye konuştu. (Yakup Moğulgani/M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir