• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
 Davutoğlu: CHP`lilere `Bir Kerede Esed`i Eleştirin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Beşşar Esed`i ziyaret eden CHP heyetinde de yer alan ve Dışişleri Komisyonu Üyesi de olan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, bahsi geçtiği iddia ettiği Esed`le diyalogu, bakan Davutoğlu `Bir diktatöre değil Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı`na inanın` diyerek yalanladı.
 
Eryılmaz`ın iddiası
 
`Ben Beşşar Essed`le konuştum bana dedi ki: "Başbakan Erdoğan benden Müslüman Kardeşler`e izin verin" dedi Esed bize `buna izin vermeyiz" dedi. Siz radikal dincilere destek veriyorsunuz` dedi.

Buna karşılık Davutoğlu şu yanıtı verdi

ARTIK KARAR VERİN

Bizim tüm görüşmelerimiz devlet arşivlerinde kayıtlıdır. Başbaşa görüşmemizi de görüşme sonunda Esed`in dışişleri bakanı ve bizim büyükelçimizle birlikte dikte ettirdik. Siz Esed`e inanıyorsunuz. Karar vermek zorundasınız.. Bizim Esed`le görüşmelerimizde Müslüman Kardeşler`in `m` si bile geçmemiştir.
 
Siz gidip 150 bin kişinin katili, kendi halkına kimyasal silahla saldırmış cinayetler işlemiş bir caniye inanıyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti başbakanına inanmıyorsunuz. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi sayın Eryılmaz artık bir karar verin. Bir kere de çıkın insanlık vicdani adına Esed`i eleştirin. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir