• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
`Kirli odaklar bölgede kaos peşinde`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - STK`lara yönelik yapılan saldırılar ve son olarak Batman`da yaşanan olayla ilgili İLKHA`ya konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, son zamanlarda yapılan saldırıların halkın huzurunu bozmaya yönelik olduğunu belirterek, özellikle Batman olayıyla birlikte kirli odakların bölgemiz üzerinde kaos ve şiddet ortamı oluşturmanın peşinde olduğunu vurguladı.
 
"Şiddet hiçbir şeye çözüm değildir"
Olayın, kim ya da kimler tarafından yapıldıysa bunun karşısında olduklarını ifade eden İlhan, "Bizler Müslümanız dinimizde de bu tür şeylere yer yoktur. Kaldı ki, burada bir iftira da söz konusudur. Şiddet hiçbir şeye çözüm değildir. Biz Saadet Partisi olarak her türlü şiddetin karşısındayız. Kimler tarafından ve kimlere yapılırsa yapılsın bizler bunun karşısında olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz İslami hassasiyete sahip olan insanların hiçbir şekilde bu şiddetin içinde olmadıklarını biliyoruz." dedi.
 
Özellikle bölgede İslami hassasiyete sahip olan çevrelerin bir şekilde şiddet ortamına çekilmek istendiğini belirten başkan Özay İlhan, "Bizim tavsiyemiz bunun bilincinde olup ona göre hareket edilmesi, itidal ve sağduyulu davranılmasıdır. Batman`daki menfur olayda hayatını kaybeden kardeşimize Allah`tan rahmet diliyor yakınlarına sabrı cemiller diliyorum." diye konuştu.
 
Son aylarda Batman, Mersin, Diyarbakır ve Şırnak`ta bu tarz olayların artış gösterdiğine de değinen İlhan, kirli odakların bölgede iş başında olduğunu belirterek, bu kirli odaklara fırsat vermemek adına 2 grubun bir araya gelerek diyalog yoluyla bunu çözmeleri gerektiğini söyledi.
 
(Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir