• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye kaçak işçilerin cazibe merkezi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Başta Suriyeliler olmak üzere Türkiye'de kaçak yolla hem ikamet edip hem de çalışanların sayısı yüz binleri geçiyor.

 

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Av. Özlem Ağca, bununla birlikte bu insanların "sınır dışı edilme" konusunu da gündeme getirdiğini belirterek, sınır dışı etme yetkisinin, uluslararası hukukun devletlere tanımış olduğu bir yetki olduğunu söyledi.

 

Av. Ağca, sınır dışı etme nedenlerine ise şöyle sıraladı: Yabancının sınır dışı edilmesi yabancının ülkedeki yasa dışı konumundan ya da karışmış olduğu bir suçtan dolayı gerçekleşebilmektedir.
Bunlar;

 

1- Yasa dışı giriş çıkış yapmak, Ülkeye usulüne uygun olarak belirlenen yolcu giriş-çıkış kapıları dışındaki yerlerden giriş yapmış olan kişiler, Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapmış kabul edilir.

2) Vize İhlali; Yabancı kişiler, ülkeye yasal bir şekildeki giriş yapmış, ancak kendilerine tanınan yasal süreler içerisindeki ülkeden ayrılmamış ve böylece vize ihlaline neden olmuş olabilirler.

3) Kaçak Çalışma; Türkiye'de çalışacak yabancıların çalışmaya başlamazdan evvel valiliklerden çalışma amaçlı ikamet tezkeresi almaları ve yapacakları mesleğin yabancılara yasaklanmış işlerden olmaması gerekir.

4) Yabancıların İşlemiş Oldukları Suçlar; Türkiye'de suç işleyen yabancılar hakkında öncelikle adli işlem yapılmaktadır.

 

Bir yabancının Türkiye'de gözaltına alınması veya tutuklanması gerektiğinde, polis tarafından yabancının en yakın temsilciliğine bilgi verilmektedir bilgilerine yer verildi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir