• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Ezher`de darbe karşıtı gösteriler yeniden başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ezher`in Medinet Nasr bölgesindeki yerleşkesinde bir araya gelen kız öğrenciler 4 Kasım`da 14 arkadaşıyla birlikte hakim karşısına çıkan darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye destek gösterisinde bulundu.

Kız öğrenciler, Mursi ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını isterken, darbeyi gerçekleştiren katil general Abdulfettah es-Sisi`nin aleyhinde sloganlar attı.

Rabia askıları, rozetler ve boyun atkılarıyla gösteriye katılan öğrencilerin tanınmamak için yüzlerini kapatmaya çalıştıkları gözlendi.

Eşzamanlı olarak Arap Dili Edebiyatı Fakültesi önünde toplanan erkek öğrenciler de sloganlar atarak Mursi`ye destek verdi. Mursi`nin mahkemede sergilediği tavra dikkati çeken öğrenciler, devrik Cumhurbaşkanı`nın "dik duruşunun kendisini daha da güçlü kıldığını" vurguladı.

Ezher Üniversitesi geçen iki hafta boyunca geniş katılımlı öğrenci protestolarıyla gündeme gelmişti. Darbe güçleriyle öğrenciler arasında zaman zaman çatışmaya varan gerginlikler çıkınca, Yüksek Öğrenim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı kampüs içinde güvenliğin arttırılması için yeni adımların atılmasına karar vermişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir