• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
'Halkımız kimin sözüne güveneceğini iyi bilmektedir'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı, 2 Kasım günü Batman'da bir kişinin öldürülmesi ve ardından yaşananlarla ilgili basın açıklaması yaptı.
Açıklamayı okuyan HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Burhan Aslan, Kürdistan halkının bir nebze olsun yakaladığı huzur ortamının muhafazasına yönelik sağduyularını kuruduklarına vurgu yaptı.

 

PKK/BDP çevrelerince 100'ün üzerinde saldırıya maruz kardıklarını dile getiren Aslan, "Bizlere yapılan saldırılar yetmezmiş gibi kolluk güçlerinin camiamıza yönelik tacizleri, tutuklamaları da bizler için sıkıntı üzerine sıkıntı oldu. Tüm bu baskı ve saldırıları siz değerli halkımızla, duyarlı STK ve partilerle paylaştık ve paylaşmaya da devam edeceğiz." dedi.

 

'Kürdistanlı halkımızın bir nebze olsun yakaladığı huzuru muhafaza edeceğiz'
Yüzyıllardır Kürdistan halkının acılar çektiğine vurgu yapan Aslan açıklamasına şöyle devam etti: "Bugüne kadar yüzyıllardır acı çeken Kürdistanlı halkımızın yeterli olmasa da, bir nebze olsun yakalamış olduğu huzur ortamının muhafazasına yönelik sağduyu ve sabrımızı koruduk, korumaya da devam edeceğiz. Bize yönelik yapılan bu saldırıları siz değerli halkımıza ve duyarlı STK'lara şikayet ediyoruz. Yalnız ne hazindir ki, huzurumuza kast eden bu menfur saldırılara ki, bu saldırılar içerisinde Yüksekova Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısının katledilmesi, onlarca İslami derneğin yakılıp bombalanması, İslami şahsiyetlerin evlerine ve işyerlerine saldırılar yapılmasında, PKK ve BDP çevresi birinci derecede zanlı olmalarına rağmen bu çirkin saldırılara yönelik hiç bir açıklamaları olmadı."

 

'Kimse bizim seçim çalışmalarımıza engel olamaz'
Halkın teveccühünü kazanan partilerinin PKK/BDP çevrelerince hazmedilemediğini ve saldırıların bundan dolayı olduğunun altını çizen Aslan, "Bir yıl oldu partimizi kurduk. Türkiye'nin genelinde kısa zamanda teşkilatlandık. Onlarca parti gibi seçime gireceğimizi açıkladık. Ne zaman ki Şırnak, Batman ve Diyarbakır gibi illerde tarafsız anketlerde partimiz önde gözüktü ve halk yeni kurulan partimize ve yöneticilerine teveccüh gösterdi, partimiz PKK/BDP çetelerinin saldırılarının hedefi haline geldi. Demokrasiyi ağızlarından düşürmeyen malum çevrenin seçimlere girme ve seçim çalışmalarını özgürce her yerde yapma ne kadar hakkıysa, Türkiye'de seçimlere girmeye hak kazanan her partinin seçim çalışmalarını her yerde yapma hakkı vardır. Hür Dava Partisi olarak bizler de seçim faaliyetlerimizi, seçime gireceğimiz her yerde açıkladık. Kimsenin seçim çalışmalarımıza engel olmaya hakkı yoktur ve olamazda."

 

'Halkımız kimin sözüne inanacağını iyi biliyor'
Aslan, "2 Kasım'da Batman'da meydana gelen ve nefretle karşıladığımız provokasyon kokan saldırının partimizin merkez idarecilerinin de belirttikleri gibi, bizimle hiç bir ilgisi yoktur. Bu olayı halkımızın huzuruna bir komplo olarak kabul ediyoruz. Tüm bu sağduyu çağrı ve yaklaşımımıza rağmen BDP/PKK çevresinin bu olay üzerinden Hür Dava Partisine saldırması ve tabanını bize karşı kışkırtmasını halkımızın huzuruna kastetme olarak değerlendiriyoruz. BDP yöneticilerinin halkın huzurunu düşünmeden yapmış oldukları ve tabanlarını şiddete yönlendiren açıklamalarının neticesinde, hayır faaliyetleriyle adlarından söz edilen ve Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Şefkat-Eli, Sahabe-Der ve İlim-Der'e bombalı saldırılar yapıldı.

 

Halkımız bölgede gelişen olayların farkında olup, kimin sözüne güveneceğini çok iyi bilmektedir. Kimse halkın huzurunu bozma yetkisini kendisinde görmesin. Hür Dava Partisi olarak temennimiz bu menfur olayın faillerinin biran önce bulunup olayın aydınlığa kavuşturulmasıdır." dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir