• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
Diyarbakır`da Esrara BDP Koruması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgeye bu yıl içinde dört kez baskın yapan jandarma, yine tonlarca uyuşturucuyla karşılaştı. Bir kısmı gömülen, bir kısmı da sevk edilmeye hazır hale getirildiği belirlenen 4 ton esrar ele geçirildi.

Diyarbakır’ın kırsal kesiminde bulunan uçsuz bucaksız Hint keneviri tarlaları, son bir yıl içinde kıskaç altında. Güvenlik birimleri, PKK`nin en büyük gelir kaynağı olduğu iddia edilen uyuşturucuya karşı büyük bir mücadele içine girdi. Diyarbakır’ın esrar tarlalarıyla anılan Lice, Hani, Hazro ve Kulp ilçelerine sık sık operasyon düzenleniyor. Bu baskınlardan biri de dün yaşandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bu yıl içinde dört kez baskın yaptıkları Lice kırsalına operasyon gerçekleştirdi. Ortaç ve Yalaza köyü arazisinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapanlara yönelik baskında bir kısmı gömülen, bir kısmı da sevk edilmeye hazır hale getirildiği belirlenen 4 ton esrar ele geçirildi. Esrar maddesi 2 kamyonla Diyarbakır’a taşındı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, zehir tacirlerine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, jandarma harekete geçti. Operasyonda İl Jandarma Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde toplam 13 tim ile güvenlik çemberi oluşturuldu. KOM Şube Müdürlüğü ve Adli Kolluk ekipleri tarafından uyuşturucu madde arama faaliyetleri başlatıldı. Diyarbakır Jandarma Özel Harekât Taburu, Silvan Jandarma Komando Alayı, Lice Komando Alay Komutanlığı’ndan toplam 240 askerin katıldığı operasyona, 1 adet Sikorsky helikopter, 1 adet taarruz helikopter kolu, 6 adet Kirpi ve 17 adet Kobra tipi zırhlı araç da destek verdi. İnsansız hava aracıyla (İHA) da havadan keşif yapıldı. Yalaza ve Ortaç köyü bölgesindeki operasyonda yaklaşık 4 ton esrar ele geçirildi.

Operasyonun yapıldığı Yalaza köyünde aralarında BDP’lilerin de olduğu bir grup ile jandarma arasında gerginlik yaşandı. Köydeki bazı evleri aramak isteyen jandarma, hane sahipleri olduğu belirtilen kişilerin engeline takıldı. Bölgeye gelen çok sayıda BDP’li, köylülere destek oldu ve jandarmanın köye girmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Yaşanan gerginlikten sonra köylüler taş ve sopalarla askerlere saldırdı. Jandarma ise gaz sıkarak grubu dağıttı. Olaydan sonra köye giren güvenlik güçleri, yaptığı aramada 2 tona yakın esrarı burada ele geçirdi. (ZAMAN)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir