• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Etiyopyalı kadın, inşaatlarda bile çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nüfusu 78 milyonu aşan Etiyopya`da halk, Afrika topraklarındaki birçok insan gibi açlık ve yoksullukla mücadele ediyor.


Askeri ve devlet yönetimine ait binaların yanı sıra yeni yapılan bazı ana arterlerin dışında kalan caddelerin genel olarak köy görüntüsünü andırdığı ve yerel dilde "yeni çiçek" anlamına gelen başkent Addis Ababa`da da, yoksulluk tablosu pek farklı değil.


Kadın, erkek, genç yaşlı ve çocuk demeden herkesin trafikte duran araçlardan yardım istediği başkentte, kadınlar işgücüne yoğun katılımlarıyla dikkati çekiyor. 4 milyondan fazla insanın yaşadığı bu kentte, kadınlar, istihdamda en az erkekler kadar farklı iş güçlerinde yer alıyorlar.


Tuhâfiye, züccâciye ve giyim mağazaları gibi bilindik iş kollarının yanı sıra inşaatlarda ve caddelerdeki parkomatlarda bilet keserek çalışan kadınların, ülkedeki istihdamın neredeyse yarısını ellerinde bulundurdukları bildirildi.


Kadınlar, bütün bu işlerin yanı sıra pazar yerlerinde de tezgâh açarak, aile bütçelerine katkı sağlamaya ç
alışıyorlar.
Ağırlıklı olarak Hristiyan ve Müslümanların yaşadığı kentte 2 farklı dine mensupların yer alması renkli görüntülere de neden oluyor. Cadde ve sokaklarda, örgülü saç modelleri ve İslami şartlara uygun giyimleriyle göze çarpan Etiyopyalı kadınların yanı sıra, farklı giyim kültürüne sahip kadınlar da dikkati çekiyor.


Trafikte de direksiyon başında sıkça rastlanan kadınların Etiyopya`da uzun yıllardır iş dünyasında yer aldıkları belirtiliyor.


Halkın Arapça konuştuğu ancak, kadın erkek demeden hemen herkesin İngilizce bildiği Etiyopya`da, Türkiye`den gelen misafirlere ise son derece sıcak yaklaşıldığı gözleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir