• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Kışanak HÜDA PAR`a Meydan Okudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP eş başkanı Gültan Kışanak, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Batman`daki silahlı saldırı olayına da değindi.

Batman`da Özcan Temil`in öldüğü olayı, broşör dağıtan HÜDA PAR üyelerine saldıran BDP`lilerin olayı ile ilintilendirmeye devam eden Kışanak, şöyle konuştu: "Kritik bir olaydır, tehlikelidir, dikkat çekicidir. `Gelir geçer, bir süre sonra unutulur` diye kimse zannetmesin. `Bu ülkede binlerce faili meçhul cinayet var, bu da onlardan olur` zannetmesin. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu işi teşvik edenler, koruyanlar, kolllayanlar açığa çıkacak. Bu açığa çıkmadığı sürece Batman Emniyet`i, Batman Valiliği ve AKP hükümeti sorumluluk ve zan altındadır. Son 10 gündür Cizre ve Batman`da adeta toplumsal gerilimi tetiklemek için birileri ellerinden gelen bütün gayreti göstermiş, silah zoruyla bildiri dağıtmaya kalkmıştır. Vatandaş senin bildirini almak istemiyorsa, tehdit etme hakkın yoktur. Zora dayalı bir siyaset olabilir mi? AKP hükümeti ve sayın Başbakan büyük bir sorumluluk altındadır.

Kimse lafı oraya buraya çekmesin biz cinayeti işleyenlerden, tetiği çekenlerden bahsediyoruz. Silahla bildiri dağıtmak, tehdit ederek afiş asmak demokratik siyaset falan değildir. Bu tür gerilimler vesilesiyle gündeme taşınarak, sanki ciddi bir parti görünümü kazanma arzusu içerisinde olabilirler. Böyle olmadığı da ortadadır. Girin seçime, alın boyunuzun ölçüsünü. Tehdit etmeyin, silah kullanmayın, zorla baskı yapmayın. Kim size ne demiş? Katili ortaya çıkarma konusunda sorumluluk hükümette, devlette, bakandadır. Ama bu gerilime adı karışan siyasi parti de bundan sorumludur."

Kışanak, Batman`da Özcan Temel`in cenaze töreninde yaptıpı açıklamada, "HÜDA PAR`ın üstüne kan bulaştığını" öne sürerek HÜDA PAR`lıları hedef göstermişti. Kışanak`a yanıt HÜDA PAR genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`ndan gelmiş, "Gültan Kışanak, `Özcan Temel`in kanı HÜDA PAR`ın üzerine sıçramıştır` diyor. Kışanak`ın gördüğü kan bizim üzerimize sıçrayan kan değildir. Gözünü kan bürümüştür, kendi gözündeki kandır. O yüzden baktığında kan görüyor. Bizim üzerimizde kan yoktur. Biraz daha sorumlu davranıp, biraz daha aklıselim hareket etmelerini beklemek hakkımızdır. Fakat geçmişlerine baktığımızda bire bir beklentinin boş olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir