• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Konya'nın bir haftalık su ihtiyacı kuyulardan sağlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya'nın içme ve kullanma suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Altınapa Barajı, bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla bir süre hizmet veremeyecek.

 

KOSKİ (Konya Su Kanalizasyon İşleri) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla halkın su ihtiyacının kuyular vasıtasıyla karşılanacağı bildirildi.

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Konya Bölge Müdürlüğü ekipleri, bakım onarım çalışmaları kapsamında baraj çıkış cebri ve baraj tehlike vanasındaki tüm boruları yenileyecek. Barajın kurulduğu 1964 yılından bu yana boruların hiç değişmemesi ve cebri boruların et kalınlığının incelmesinden kaynaklı olası bir boru patlamasına mahal vermemesi amacıyla yapılan çalışma, yaklaşık bir hafta sürecek.

 

Çalışmanın yapılacağı süre boyunca barajdan su temini yapılamayacak. Buna bağlı olarak Konya'nın bazı bölgelerinde su şebekesinde kısa süreli anlık su basınç seviyesinin düşebileceğine dikkat çeken KOSKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara gerekli önlemi almaları konusunda uyarılarda bulundu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir