• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Kamyon Koyun Sürüsüne Çarptı: 24 Koyun telef oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Kaza, akşam saatlerinde Denizli-Ankara Karayolu üzerinde bulunan Gürlek köyü yakınlarında meydana geldi. Mustafa C. yönetimindeki 20 AD 679 plakalı kamyon, Gürlek köyü yakınlarında başlarındaki çobanla birlikte karşıdan karşıya geçen koyun sürüsüne daldı.
 
Koyun sürüsüne çobanlık yapan Abdullah Özdemir kamyonun sürüsüne çarpmaması için elindeki fenerle ışık yanıp söndürürken, kamyon koyunları da altına alarak devam etti.
 
Bir süre sonra durabilen kamyonun altında kalan 24 koyun telef olurken, yol adeta kan gölüne döndü. Birçok koyunun boynunun koptuğu kazada olay yerine gelen koyun sahipleri Halil ve Gülseren Deste çifti büyük şok yaşadı.
 
Banka kredisiyle aldıkları koyunların telef olması nedeniyle uzun süre gözyaşı döken Gülseren Deste sinir krizi geçirdi. Olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri yolu trafiğe kapatırken, Halil Deste yolda cansız şekilde yatan koyunlarını römorklara koyarak yoldan kaldırdı.
 
Kazanın ardından olay yerine gelen Denizli Belediyesi itfaiye ekipleri yolu suyla yıkayarak temizlerken, vatandaşlar yolda çok sayıda kaza olduğunu söylediler.

Koyunları otlatmaktan getiren çoban Abdullah Özdemir, "Kamyon hızlı geldi. Ben elimdeki fenerle ışık yaptım ama durmadı. Koyunları ezdi. 24 koyun telef oldu. Ben çok üzüldüm. Hepsi de gebeydi´´ dedi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlatırken, kapanan yol yaklaşık 45 dakika sonra yeniden trafiğe açıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir