• DOLAR 32.577
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.146
  • ...
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı`ndan geleneksel Muharrem iftarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 ANKARA - Dünya Ehl-i Beyt Vakfınca Rixos Grand Otel`de düzenlenen geleneksel Muharrem ayı iftarına, TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker, KADEP Genel Sekreteri Nizamettin Maskan ve bazı sendika temsilcileri katıldı.

İftar programı, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yemeğin ardından ise konuşmalar yapıldı.

Kılıç: inanç ve ifade özgürlüklerini savunanlar çok ağır bedeller ödedi 
Özgürlükleri uğruna gözyaşı döken toplum kesimlerini, küçük özgürlük rüşvetleriyle oyalama politikalarının gelecekte maliyeti çok yüksek sosyal olayların yaşanmasına sebep olduğunun altını çizen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ``İnsan onurunun zorunlu kıldığı özgürlükler hiçbir hesap yapılmadan ilgilisine ulaştırılmalıdır. Sevgiye ve inançlara meydan okuyanların davudiyetine tarih şahitlik etmemiştir. Bu tarihi gerçek bize şu tarihi cümlenin altını çizdiriyor. İnsanların sevdiklerine ve inandıklarına lütfen karışmayın.`` diye konuştu.

Geçmişte inanç ve ifade özgürlüklerini savunanların çok ağır bedeller ödediğini ve ödemeye de devam ettiklerini ifade eden Kılıç; ``Öyle ki Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne başörtüsüyle giren bir milletvekili devlete meydan okumakla itham edilerek meclisten kovuldu ve yüzlerce milletvekiline sahip olan partisi kapatılmakla cezalandırıldı. Daha yakın bir zamanda inanç ve örtünme özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak için TBMM`de 410 milletvekilinin yapmak istediği Anayasa değişikliği, 336 milletvekiline sahip bir siyasi partinin kapatılması için delil olarak mahkemeye sunuldu ve parti kapatılmaktan kıl payı kurtuldu.

Bunları şunun için söylüyorum. İnandığı dinsel değerleri değiştirmek için ikna odalarında gençleri ikna edemeyenlerin toplu ikna ederek yaşanan utanç sayfalarını kapatmıştır. Geçmişte demokratik hayatın ağır yara almasına sebep olan bu olayların sonuçlarını keşke Anayasa Mahkemesi olarak biz tedavi edebilseydik.`` dedi.

Görmez: Bugün bize düşen barışı yeniden ayağa kaldırmaktır 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, Kerbela vakasıyla ilgili olarak, ``Bugün bize düşen Kerbela`nın acısından, kederinden Müslümanların arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği, sevgiyi, barışı yeniden ayağa kaldırmaktır.`` dedi.

Altun: Ortak değerler nesillere öğretilmeli 
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ise, Alevi, Sünni sorununun olmadığını söyledi. Kerbela vakasının 1333. yılının olduğunu belirten Altun, ``Büyük bela sadece bir katliam değil, aynı zamanda insanlığın ders alması gereken çok tarihi bir olaydır.`` dedi.
Kerbela`nın bugüne kadar belli bir inancın yas günü gibi algılandığını ancak her geçen gün bütün Müslümanların bunun ortak bir değer olduğunda buluştuğunu dile getiren Altun, ortak değerlerin nesillere öğretilmesinin önemine işaret etti.
Altun, manevi değerlerin doğru bilinmesi gerektiğini, ortak değerlerin birliği güçlendirdiğini vurguladı.

Yapıcıoğlu: Böyle bir daveti geri çeviremezdik 
Ayrıca iftar programına Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreter Mehmet Yavuz ve GİK Üyesi Hasan Aşkın katıldı.

İlke Haber Ajansı`na konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun`un davetlisi olarak iftara katıldıklarını belirtti.
Yapıcıoğlu, ``Doğrusu Ehlibeyte ve Resulullah`a (S.A.V) olan sevgi ve muhabbetimizden dolayı böyle bir daveti geri çeviremezdik. İmam Şafii, ehlibeyti sevmek farzdır diye buyuruyor. İmam Ebu Hanife bunun vacip olduğunu söylüyor. İnsanlığın bugün içinde bulunduğu durumdan kurtuluşu ancak ve ancak Ehlibeyt mektebinin ve mensuplarının etrafında toplanmasıyla, onların insanları kemale götüren öğretilerin etrafında birlik olmasıyla mümkün olabilir.`` dedi.

İslam Âleminin Hicri yılbaşını da tebrik eden Yapıcıoğlu, ``Rabbim hayırlara vesile kılsın. Yeni gelen yılın İslam âlemine hayırlar getirmesini, kan ve gözyaşının dinmesini, huzurun hâkim olmasını Allah`tan niyaz ediyorum.`` diye konuştu. 
(Erkan Yavuz/Enes Durmaz - İLKHA)








Bu haberler de ilginizi çekebilir