• DOLAR 32.555
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2425.891
  • ...
Skandal giderek büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Amerika`nın ardından, İngiltere`nin de müttefiklerini dinlediği ortaya çıktı.

İngiliz hükümetine bağlı iletişim ve istihbarat kurumu GCHQ`nun Almanya`nın başkenti Berlin`de gizli dinleme istasyonuna sahip olduğu ve İngiltere`nin bu ülkede dinleme faaliyetlerini sürdürdüğü iddia edildi.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA`nın eski çalışanı Edward Snowden`ın sızdırdığı belgelere dayandırılan haberde, GCHQ`nun Amerikan ortaklarıyla dünya genelindeki diplomatik temsilcilikleri aracılığıyla gizli bir dinleme istasyonu ağına sahip olduğu belirtildi.

İngiliz Independent gazetesinde yer alan haberde, Almanya Başbakanı Angela Merkel`in telefonlarını dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından tepkileri hafifletmeye çalışan ABD`nin, Berlin Büyükelçiliği`nin çatısındaki dinleme istasyonunu kapattığı ifade edildi.

Ancak haberde, NSA belgeleri ve havadan çekilen fotoğrafların, İngiltere`nin, Alman Parlamentosu`nun ve Merkel`in ofisinin yanı başındaki istasyonda gizli dinleme faaliyetlerini yürüttüğüne işaret ettiği kaydedildi.

Gazete, "İngiltere`nin yakın bir Avrupa Birliği müttefikinde dinleme istasyonu olduğu iddiası, Almanya ve ABD arasında yaşanan krizin ardından Berlin-Londra ilişkilerini gerginleştirebilir" yorumunu yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir