• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Nijerya`da üniversiteye saldırı: 50 ölü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Üniversite yetkilileri, silahlı saldırının Yobe eyaletinin Gujba bölgesinde ziraat eğitimi veren bir devlet üniversitesine düzenlendiğini belirtti. Yaklaşık 1000 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun saldırının ardından boşaltıldığı kaydedildi.

Saldırı sırasında öğrencilerin uyuduğu ifade edildi.

 

160 milyon nüfusuyla Afrika`nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya`da dini inançlara dayalı yönetim kurulmasını isteyen Boko Haram, 2002`den bu yana devlet görevlilerine ve sivillere silahlı saldırılar düzenliyor.

 

Boko Haram örgütü

 

Nijerya`nın Yobe eyaletindeki ziraat kolejini hedef alan ve çok sayıda öğrencinin ölümüne neden olan silahlı saldırıdan Boko Haram örgütünün sorumlu olduğu sanılıyor.

 

Gujba`daki üniversite yetkilileri, öğrencilerin kaldığı yatakhanelere gece yarısı düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısını tam olarak belirleyemediklerini ancak şu ana dek binalardan 42 öğrenciye ait cesedin çıkarıldığını, 18 yaralının hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. Yaralılardan 2`sinin daha sonra hayatını kaybettiği ifade edildi.

 

Üniversite binasının korunmadığına işaret eden yetkililer, saldırıda ölen gençlerin yaşlarının 18-22 arasında değiştiğini belirtirken, saldırıdan kurtulanlar ölenlerin çoğunun Müslüman olduğunu bildirdi.

 

Görgü tanıkları, üniversiteye cipler ve motosikletlerle gelen saldırganların yalnızca erkeklerin kaldığı yatakhanelere saldırdığını, kızlara ayrılan bölümlere ise dokunulmadığını aktardı.

 

Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, televizyondan yayınlanan açıklamasında, saldırıyı kınayarak, Boko Haram örgütünün amacını sorguladı. Jonathan, hükümeti yıpratmak isteyen aşırıcıların, "yumuşak hedefler" seçtiğini söyledi.

 

Nijerya`da 2010 yılından bu yana bin 700 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Boko Haram örgütü, dine dayalı bir yönetim kurulmasını istiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir