• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
CHP: Hükümet İstifaları Açıklamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesinde emekliye ayrılmalarıyla ilgili, ``Hükümet ne yapmak istediğini ve hangi sonuca ulaşmayı amaçladığını açıkça ortaya koymak durumundadır. Zira yaşanan durum hükümetin görüş ayrılığına düştüğü bürokratını emekliye sevk etme hakkıyla açıklanacak kadar basit değildir`` dedi.



CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında genel merkezde toplandı.

Tamaylıgil, MYK toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu ve sorularını yanıtladı.

Konuşmasının başında tüm vatandaşların ve İslam aleminin ramazan ayını kutlayan Tamaylıgil, bu kutsal günlerde dostluk, yardımlaşma gibi değerlerin kardeşliği pekiştirecek şekilde yaşanmasını diledi.

CHP`nin demokrasinin sağlıklı işlemesinin temelinde yasama, yürütme ve yargı güçlerinin ayrılığı ile hukukun üstünlüğü ilkelerinin bulunduğuna inandığını vurgulayan Tamaylıgil, şunları söyledi:

``Ancak AKP hukukun üstünlüğü ilkesini gözardı ederek, yürütme erkini hoyratça kullanmaktadır. Geldiğimiz noktada yargı maalesef siyasal iktidarın amaçlarını gerçekleştirmek için bir araç olarak kullanılmaktadır.

Sayın Başbakan işin başında itibaren neler olup bittiğini kamuoyuyla paylaşmak zorundadır. Hükümetin suskunluğu karşısında ortaya çıkan spekülasyonlar hem kurumlarımızı yıpratmakta hem de devlet hayatımızın ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Hükümet ne yapmak istediğini ve hangi sonuca ulaşmayı amaçladığını açıkça ortaya koymak durumundadır. Zira yaşanan durum hükümetin görüş ayrılığına düştüğü bürokratını emekliye sevk etme hakkıyla açıklanacak kadar basit değildir.``

Hergün şehit cenazelerinin yürekleri yaktığını ifade eden Tamaylıgil, ``Bu süreçte Hükümetin kendi ordusuyla kavga ediyor görüntüsünden sıyrılmak zorunda olduğunu dile getirmeliyiz. Bunun yolu ise açıklık ve şeffaflıktır. Bu sorun oldu bittilerle kanun hükmünde kararnamelerle aşılamaz`` diye konuştu.

``AKP`NİN YENİ TEMAYÜLÜ``

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının emekliye ayrılmaları sürecinin bazılarınca ``demokrasiye geçiş`` olarak nitelendiğini ancak yapılan açıklamaların demokrasiye geçişten öte demokraside bir sorun olduğunu gösterdiğini ileri süren Tamaylıgil, sözlerini şöyle sürdürdü:

``Hukuk sisteminin çalışmadığı, hukukun üstünlüğünün ihlal edildiği söylenmekte. Ve asıl üzerinde durulması gereken de bu başlık olmalıdır. YAŞ toplantısı gerçekleşiyor, ancak toplantının ötesinde Başbakan baş başa görüşmeler yapıyor. Bu görüşmeler neden yapılmaktadır, neden yapılmıştır? Yakın tarihimizde hatırladığımız, Dolmabahçe`de baş başa yapılan ve `içeriği mezara kadar saklıdır` beyanı ile kamuoyundan gizlenen görüşmeler AKP`nin yeni temayülünü oluşturmaktadır. Ve bu konuda açık olunmalı, şeffaf olunmalıdır.``

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir