• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
Urumiye Üniversitesi ile Mevlana Protokolü İmzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İncelemelerde bulunmak üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne gelen heyet, ilk olarak YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti. Rektör Battal'dan üniversite hakkında bilgi alan İran heyeti, kültürel, bilimsel işbirliği ve öğrenci değişimi konularının görüştüklerini ifade ederek Mevlana Öğrenci Değişimi Programı ile öğrenci değişimini mümkün kılan bir de protokol imzalandıklarını ifade ettiler.


Görüşme sonrasında daha önceden imzalanan protokol çerçevesinde başlanan işbirliğinin daha da geliştirilmesi ortak sempozyumlar ortaya konması kararlaştırıldı.
Samimi bir havada geçen ziyarete; İran Urumiye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Sedghi, Urumiye Şehri Vali Temsilcisi Abbas Ramazani, Urumiye Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Müdür Yardımcısı Rami Nikroz, YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Demirel, Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hamit Mirtagioğlu ve iki üniversiteden akademisyenler katıldı.

Ziyaret hediyeleşmenin ardından son buldu. (Fikret Özkan - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir