• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Namaza başlama sertifikası aldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR- Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi, 7-9 yaş arası kız çocukları için namaza başlama etkinliği düzenledi. Şiir ve ilahilerin okunduğu programın sonunda ise çocuklara "Namaza başlama Sertifikası" verildi.

Namaza başlama etkinliği, İzmir`in Bayraklı ilçesinde bulunan Çiçek Düğün salonunda gerçekleştirildi. Saat 14.00`te başlayan etkinlikten daha önce çocuklara namazı sevdirme ve alıştırma amaçlı, abdest ve namaz öğretilmişti. Ayrıca namaz içerisinde okunan belli başlı sureler de ezberletilmişti.

Etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Okunan ayetlerin meali okundu. Konuşmacı olarak söz alan Ayşe Aslan, 7 yaşına giren çocuklara namazın öğretilmesi ve namazın öğretilmesinin önemine değinirken ayrıca etkinliğin de bu amaca destek için yapıldığını söyledi. Etkinlik kız çocuklarının okuduğu ezgi ve marşlarla devam etti. Sümeyye akın`ın "Kıl beni ey namaz Adlı şiiri" okununca, salonda duygusal anlar yaşandı. İkinci konuşmacı olarak söz alan Hatice Sevim ise genel itibari ile Müslüman genç kızın nasıl olması gerektiğini başlıklar altında ifade etti. Daha sonra annelere seslenen Sevim, genç kızlar için annelerin bir model olduğunu, annelerin lisanı hal ile kız çocuklarına örneklik arz etmeleri gerektiğini ifade etti. Sevim son olarak "Geleceğin anneleri olan genç kızlarımızın örnek bir şahsiyete sahip olmaları için hep beraber sorumluluk almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ayrıca `Namaz` konulu bir piyes yapıldı. Oynanan piyes izleyicilerden beğeni topladı. Etkinliğin sonlarında 7-9 yaş arası 35 kız çocuğu sahneye davet edilerek, kendilerine hediye paketi ve Namaza başlama sertifikası takdim edildi. Etkinlik okunan dua ile son buldu
. (Yunus Şani - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir